Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La presidenta del Consell coneix el programa d’Acampaesport de primera mà

La presidenta del Consell coneix el programa d’Acampaesport de primera mà

(09/08/2019)

La Direcció Insular d’Esports acull per tercer any consecutiu les estades esportives i d’aventura per a infants i joves mallorquins, que apleguen 1.000 nines i nins en edat escolar cada estiu.

Avui la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha visitat juntament amb el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra i la directora insular d’Esports, Margalida Portells; els nins, nines i monitors que participen en l’Acampaesport, una estada esportiva d’estiu per a infants i famílies. Per tercer any consecutiu, la Direcció Insular d’Esports ha posat en marxa aquestes jornades que combinen esport, aventura i entorn natural, i que es duen a terme al Casal de colònies Sant Guillem i Sant Antoni d’Artà. Com a novetat, enguany s’hi incorporen noves dinàmiques de joc i esports aquàtics, per aprofitar l’entorn de la Colònia de Sant Pere, on s’allotgen les persones que hi participen. L’Acampaesport va començar l’1 de juliol passat i s’allargarà fins a l’1de setembre, en períodes setmanals. Aquest estiu ha acollit al voltant de 1.000 participants.

El 2017 la Direcció Insular d’Esports, vinculada al Departament de Turisme i Esports del Consell de Mallorca, va posar en marxa l’Acampaesport. Un projecte de lleure adreçat a infants i joves en edat escolar, per oferir un servei públic a famílies que sigui conciliador i aporti valors socials. L’objectiu és proporcionar una estada que inclogui la pràctica de disciplines esportives poc conegudes com hoquei, vòlei, handbol, escalada, tir amb arc o piragua, entre d’altres, i jocs com psicomotricitat, equilibri o ball. Tot això gaudint d’un entorn natural privilegiat a Mallorca, que permet descobrir la natura i les peculiaritats de diferents àrees.

L’Acampaesport s’ubica dins el programa «Jocs esportius escolars», que fomenta ambients per aprendre i compartir d’una manera educativa, entretinguda i divertida. Aquest programa s’adreça a famílies amb fills d’entre 7 i 16 anys. L’objectiu futur del servei és assolir una quota de participació significativa d’infants procedents de llistes de l’Institut Municipal d’Afers Socials (IMAS), per integrar-los de manera socioeducativa en el circuit esportiu.

Des del 2017, han passat pel programa gairebé 5.000 infants. La Direcció Insular d’Esports ha anat incorporant nous esports i activitats i s’ha mogut per diferents àrees geogràfiques illenques. Així mateix, l’any 2018 es varen organitzar estades de cap de setmanes per a famílies en el mateix emplaçament, per estendre l’activitat esportiva entre els infants des de les edats més primerenques, fora de l’escola i acompanyats del seu entorn familiar.