Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La presidenta del Consell es reuneix amb 40 'Collidores' a Sóller

La presidenta del Consell es reuneix amb 40 'Collidores' a Sóller

(27/06/2022)

La trobada s'emmarca dins en la campanya de recerca per part de la institució insular d'aquestes dones que varen rebre la medalla d'Honor i Gratitud

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera assisteix a la trobada organitzada a Sóller amb 40 Collidores, la majoria d'elles residents d'aquest municipi. Cladera els ha agraït la seva contribució a la transformació de la Serra de Tramuntana, que des de fa onze anys és patrimoni de la Humanitat.

Cladera ha pogut parlar i escoltar a aquestes dones que li han explicat la seva experiència, la gran majoria des que eren menors d'edat i durant els mesos més freds de l'any collint olives a Sóller i altres municipis de la zona. La presidenta ha recordat com el Consell ha reconegut a tot aquest col·lectiu de dones i nines treballadores i amb la medalla d'Honor i Gratitud i ha fet entrega a cada una d'elles d'un diploma en el qual es reconeix la seva feina.

"Hem de saber d'on venim i en el cas de la Serra també hem de conèixer la seva història, les persones la féren com és ara i preservar el testimoni d'una figura clau com és el de les collidores", ha assenyalat Cladera. En aquest sentit, també s'ha manifestat la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, que ha posat les Collidores com a exemple d'esforç i de generositat.

Es tracta de la segona trobada de Collidores, la primera va ser en Campanet i totes dues s'emmarquen dins de la campanya que du la institució insular de Mallorca per evitar que es pugui perdre la seva memòria, a la qual hi col·laboren altres departaments d'Igualtat com el de Presidència o l'IMAS.

 

Vídeos

acte collidores