Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La presidenta del Consell insta els ajuntaments a firmar convenis amb la Sindicatura de Comptes per donar-li accés directe als sistemes comptables, com la institució insular

La presidenta del Consell insta els ajuntaments a firmar convenis amb la Sindicatura de Comptes per donar-li accés directe als sistemes comptables, com la institució insular

(06/03/2015)

Maria Salom, que ha presidit avui la darrera Assemblea de Batles i Batlesses de la legislatura, ha assegurat que “les portes de la institució han estat obertes a tots els ajuntaments, perquè els problemes que afecten els pobles afecten també al Consell”

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, ha presidit avui la darrera Assemblea de Batles i Batlesses de la legislatura, en la qual ha instat els responsables municipals a firmar un conveni amb la Sindicatura de Comptes per donar-li  accés directe als seus sistemes comptables, com ha fet la institució insular recentment.

 

Maria Salom ha explicat la importància de la labor de la Sindicatura «per aconseguir que els fons públics siguin utilitzats d’acord amb els principis de legalitat, eficàcia, eficiència i economia». El conveni del Consell és una iniciativa pionera a nivell de les Illes i de la resta d’Espanya. “Es tracta d’un acte de transparència, perquè en el Consell no tenim res que amagar”, ha dit.

 

Per conèixer els punts del conveni, s'ha donat a tots els batles i batlesses una còpia del document signat recentment entre el Consell i la Sindicatura de Comptes.

 

La presidenta Salom, en aquesta ocasió,  ha volgut donar especialment les gràcies als batles. «Hem procurat tenir les portes obertes a tots els ajuntaments, perquè els problemes que afecten els pobles afecten al Consell. Sempre hem intentat donar resposta”.

 

«A falta de doblers, hem intentat que tots es serveis de tots els departaments estiguessin al vostre servei pel que fos necessari», ha manifestat la presidenta del Consell.

 

A l’assemblea, els consellers executius del Consell han donat compte de la gestió dels seus departaments que afecta els ajuntaments. El vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports, Joan Rotger, ha exposat les convocatòries dirigides als ajuntaments per a 2015.

 

Mauricio Rovira, conseller d’Urbanisme i Territori, ha explicat les  subvencions per adaptar el planejament urbanístic municipal al Pla Territorial Insular, i també l’estat del Reglament de desplegament Llei del sòl, que ja ha passat pel Consell Consultiu.

 

La consellera d’Hisenda i Funció Pública, Margalida Roig, ha explicat el conveni per a la redacció del  Pla d’Equipaments Comercials de l’Illa de Mallorca i Catalina Soler, consellera de Medi Ambient, ha donat compte de l'aprovació de tarifa de residus urbans i de la constitució al Senat espanyol de la Comissió de Seguiment de Residus.

 

La consellera de Benestar Social, Catalina Cirer, ha exposat la situació i les ajudes a les persones sense sostre a nivell insular i, finalment, el conseller de Cooperació Local, Bernardí Coll, ha explicat als batles el Pla Especial d’Ajudes 2015-2016 a les corporacions locals de Mallorca de població inferior o igual a 20.000 habitants per a obres i serveis mínims obligatoris, i la convocatòria per a la instal·lació del sistema d’hidrants d’incendis als municipis de Mallorca.