Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La presidenta del Consell, Maria Salom, assisteix a la inauguració de l’exposició 'Jo, l’Arxiduc. El desig d’anar més lluny', al Casal Solleric

La presidenta del Consell, Maria Salom, assisteix a la inauguració de l’exposició 'Jo, l’Arxiduc. El desig d’anar més lluny', al Casal Solleric

(28/02/2015)

La institució insular ha col·laborat amb la mostra organitzada per l'Institut d'Estudis Baleàrics i comissariada per Carme Riera mitjançant la cessió d'importants documents i manuscrits originals que formen part del llegat de Lluís Salvador d'Àustria

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, ha assistit avui a la inauguració de l’exposició 'Jo, l’Arxiduc. El desig d’anar més lluny', que ha tingut lloc aquest migdia al Casal Solleric de Palma, sota l'organització de l'Institut d'Estudis Baleàrics i la col·laboració de nombroses institucions, entre d'elles el govern insular. La mostra s'inscriu en el programa d'activitats de l'Any Arxiduc 2015, que encapçala el Consell de Mallorca a través de la comissió organitzadora on hi ha representades també la resta d'institucions i entitats vinculades a la commemoració del centenari de la mort de Lluís Salvador d'Àustria.

A l'acte inaugural també han estat presents el president del Govern de les Illes Balears, José Ramón Bauzá; la presidenta del Parlament, Margalida Duran; la consellera d'Educació, Cultura i Universitats, M. Núria Riera; el director general de Cultura, Julio Martínez; i els tinents de batle de l'Ajuntament de Palma Julio Martínez i Fernando Gilet. Per part del Consell de Mallorca, han estat assistit el vicepresident, Joan Rotger, la directora insular de Cultura i Patrimoni, Catalina Sureda, i la directora insular de Relacions Institucionals, Maribel Crespí.

Igualment, han participat en aquesta inauguració la comissària de la mostra, l'escriptora i acadèmica Carme Riera, i Sa Altesa Reial Imperial Andrés Salvador de Habsburgo-Lorena i Salm-Salm, descendent directe de l'Arxiduc Lluís Salvador.

La mostra, que es podrà visitar al Casal Solleric fins el 14 de juny, du a terme un recorregut per la dimensió vital i humana de l'Arxiduc, a través de la recopilació de valuosos documents històrics que formen part del seu llegat. En aquest sentit, el Consell de Mallorca ha col·laborat amb l'organització de l'exposició mitjançant la cessió de nombrosos elements històrics relacionats amb la figura de Lluís Salvador. 

Entre aquests documents aportats pel Consell cal destacar l'abundosa col·lecció de correspondència mantinguda per l'Arxiduc amb rellevants personatges de la seva època, així com amb la seva mare. Els visitants també tendran accés als quaderns escrits per l'Arxiduc, especialment els de viatges, i als dibuixos, entre els quals s'hi troben plànols de les coves del Drac i del projecte Nixe.

Al mateix temps, l'exposició acull escriptures de propietats que l'Arxiduc va adquirir a Mallorca, com ara les de Miramar, ca na Biela, ca na Matjina, Son Marroig o Son Gallard. El recull es completa amb diversos diplomes honorífics, manuscrits originals, proves d'impremta i els classificadors botànics.

En conjunt, l'exposició 'Jo, l'Arxiduc' dóna cabuda a un total de 150 peces, entre fotografies, llibres, documents, manuscrits i objectes personals de qui està considerat un dels primers grans ambaixadors de Mallorca arreu del món.