Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La presidenta del Consell, Maria Salom, participa en els actes de la tradicional festa del Firó de Sóller

La presidenta del Consell, Maria Salom, participa en els actes de la tradicional festa del Firó de Sóller

(11/05/2015)

Acompanyada pel batle Carlos Simarro i ses Valentes Dones, ha assistit a l'ofrena de corones al monument dels herois de l’11 de maig i a la missa en Can Tamany

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, s’ha traslladat avui a Sóller per participar en els actes de la tradicional festa del Firó de Sóller, juntament amb el batle, Carlos Simarro, i els regidors de l’Ajuntament.

Els actes han començat amb l'ofrena de corones al monument dedicat als herois sollerics de l’11 de maig, a la que hi han participat els col·lectius de pagesos i pageses del municipi que fan possible la festa. La presidenta Salom i el batle Simarro, que han estat acompanyats per ses Valentes Dones, també han portat una corona d'homenatge. Els pagesos representen als sollerics que s'enfrontaren als pirates turcs que intentaren envair la vila per saquejar-la i fer-se amb hostatges per poder exigir rescat o per fer-los servir com a esclaus.

Una vegada feta l'ofrena de corones, ha sonat la famosa Jota de Ca'n Tamany, que els Xeremiers de Sóller interpreten cada any el dia del Firó.

Seguidament, Maria Salom juntament amb les autoritats locals i nombrosos veïns del municipi, s’han desplaçat a Can Tamany per assistir a l’eucaristia i a la tradicional ballada d'Aires Solleris.