Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La primera jornada de FITUR revela l’interès dels mercats per Mallorca

La primera jornada de FITUR revela l’interès dels mercats per Mallorca

(19/05/2021)

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha participat en la primera jornada de la fira turística FITUR 2021, on la institució insular, a través de la Fundació Mallorca Turisme, presenta les línies bàsiques de la promoció turística destinada al mercat espanyol per 2021, dins de l’estand de les Illes Balears. L’han acompanyada el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, la directora insular de Turisme, Lucía Escribano, i els representants d’onze municipis mallorquins que també hi participen.

Durant el matí, la presidenta ha interactuat amb els principals interlocutors turístics nacionals i ha mantingut diverses reunions i entrevistes amb mitjans de comunicació nacionals. Així, la delegació mallorquina ha mantingut reunions amb Eurowings, Iberia Express i Vueling, entre d’altres.

Cladera ha destacat que amb la presència de Mallorca a Fitur «volem incidir en que Mallorca és una destinació segura, sostenible, innovadora i de qualitat. Els índex d’incidència de COVID són demostració de que les coses s’han fet bé per part de tota la cadena de valor turística de l’illa i aquesta és la millor de les garanties».

Networking 
L’acte principal de la jornada per a la promoció de l’illa s’ha celebrat fora de la fira aquest horabaixa. Ha estat una reunió de networking que, sota el títol «Paisatges de Mallorca», ha congregat un centenar d’agents del sector turístic i prescriptors del mercat espanyol. 

Cal destacar el gran interès mostrat pels congregats en la proposta de l’illa, amb especial incidència en totes les mesures de seguretat i en les possibilitats que ofereix Mallorca en aquesta fase de la pandèmia.

En aquest sentit, Cladera ha declarat que «estam molt satisfets de l’enorme interès que l’illa està despertant entre els diferents agents del sector turístic, tant nacionals com internacionals. Els nostres mercats es van obrint i, poc a poc, recuperant, la qual cosa significa que hem de ser-hi presents. Estam preparats i insistim en que no només les xifres de contagi estan controlades, sinó també, i molt important, les nostres empreses i la nostra societat estan conscienciades”.

Observatori del Turisme Sostenible
Mallorca també està aprofitant la seva estància a FITUR Madrid per contactar amb agents internacionals i entitats vinculades amb l’Organització Mundial del Turisme (OMT) per intercanviar experiències sobre les iniciatives vinculades amb la sostenibilitat turística. L’illa, que està desenvolupant el seu propi Observatori de Turisme Sostenible, és candidat a ser admesa a la xarxa d’Observatoris de l’OMT. 

Una de les trobades ha estat amb el municipi mexicà de Guanajuato, que compta amb un dels Observatoris de sostenibilitat més complets del panorama internacional.

De fet, una de les qüestions més sol·licitades han estat les mesures que Mallorca ha posat en marxa per millorar la sostenibilitat de la destinació, especialment allò relatiu a millora de l’ús de recursos energètic, control de fluxos i ocupacions, etc. 

La jornada de demà continuarà amb una agenda completa de reunions, així com amb la signatura d’un conveni sobre intel·ligència turística amb SEGITTUR i la presentació del movie map de la sèrie de gran audiència al Regne Unit, The Mallorca Files.