Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Smithsonian Institution dels EUA, interessada per Mallorca

La Smithsonian Institution dels EUA, interessada per Mallorca

(27/10/2017)

Una de les institucions culturals més potents dels Estats Units inicia converses amb el Consell. El president Miquel Ensenyat ha plantejat difondre la Serra de Tramuntana i el Cant de la Sibil·la a un festival que reunirà a Whashington més d’un milió de persones. La institució americana, que anualment compta amb un pressupost de més de 1.000 milions de dòlars, obre les portes a més col·laboracions.

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha plantejat la possibilitat de participar en l’Smithsonian Folklife Festival que té lloc anualmente a Washington. Aquest esdeveniment està considerat com el festival de patrimoni cultural immaterial més important que se celebra arreu del món. El Festival és l’esdeveniment cultural anual més gran de la capital dels Estats Units i reuneix més d’un milió de visitants. La participació mallorquina se centraria en difondre el cant de la sibil·la i la Serra de Tramuntana, declarats patrimoni de la Humanitat. A més, la ruta de la pedra en sec, pendent d’aquest reconexement de la UNESCO, també hi seria representada al festival.

El president del Consell ha assegurat que la presència de Mallorca en aquest festival “suposaría una finestra per donar a conéixer els atractius de l’illa, però sobre tot, encetar relacions els Estats Units en diferents àmbits”. De fet, l’Smithsonian Institution, s’ha interessat per establir algun tipus d'acord de col·laboració amb el Consell de Mallorca per dur endavant diferents projectes que ara s'estudiaran. En aquest sentit, el director del Smithsonian Center for Folklife and Cultural Heritag de Washington, Michael Atwood Mason, ha oferit  a Miquel Ensenyat la possibilitat d'explorar vies col·laboració. Així ho han acordat durant una reunió mantinguda al Palau del Consell. Durant l’encontre Michael Atwood Mason ha mostrat l’interés de la institució que respresenta en col·laborar amb el Consell. 

L’Smithsonian Institution, creada el 1864 i considerada el “museu nacional” dels EUA. És el complex de museus i recerca més gran del món: 19 museus, el zoo nacional i 9 centres de recerca aplegats en el Center for Folklife and Cultural Heritage. Aquest centre, dedicat al patrimoni cultural immaterial, té com a missió la recerca, divulgació i preservació d’aquest patrimoni, tant dels EEUU com d’arreu del món, a través de publicacions, exposicions, simposis, documentals i vídeos, material didàctic… A banda d’això té dos grans programes: el mateix festival i l’Smithsonian Folways Recordings, un segell discogràfic propi de música d’arrel tradicional.