Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La UNED experimenta un creixement del 13,7% en la matriculació d'estudiants de Grau i ja compta amb 14.770 alumnes inscrits a les Illes Balears

La UNED experimenta un creixement del 13,7% en la matriculació d'estudiants de Grau i ja compta amb 14.770 alumnes inscrits a les Illes Balears

(12/01/2015)

El director del centre a la Comunitat Autònoma, Miquel Àngel Vázquez, ha presentat aquest matí a Palau Reial el balanç del curs 2014-2015, juntament amb el vicepresident del Consell, Joan Rotger

El vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports, Joan Rotger, i el director del centre UNED de les Illes Balears, Miquel Àngel Vázquez, han presentat aquest matí, a Palau Reial, els principals aspectes del balanç de l'actual curs 2014-2015, que la institució universitària ha saldat amb un creixement del 13,7% en la matriculació d'estudiants de Grau i 14.770 alumnes inscrits en el diferent ventall d'opcions educatives posades a l'abast de la població de l'arxipèlag.

Durant la seva intervenció, Miquel Àngel Vázquez ha destacat que els estudis de Grau amb més demanda a la UNED de les Illes són els de Psicologia (19%), Dret (12%), Administració i Direcció d'Empreses (7,5%) i Estudis Anglesos (6,5%). Un dels aspectes més positius del balanç és que la tassa d'èxit dels estudiants de Grau es situa en un 82,7%.

Per un altre costat, l'edat mitjana dels alumnes matriculats és de 36,6 anys, sent una mica superior en el cas dels homes (37,2) que en les dones (34,7). En aquest sentit, Vázquez ha incidit en el creixement continuat que, durant els darrers anys, està experimentat la inscripció d'estudiants menors de 25 anys, que ja suposen el 14,5% del total de l'alumnat. A més, el 5% dels usuaris de la UNED balear és menor de 20 anys.

Igualment, la participació de les dones predomina enfront de la dels homes, arribant al 55,2%. Aquesta proporció es fa encara molt més present en el terreny dels estudis de caire educatiu i social, on les dones acaparen entre el 83 i un 93% de les matriculacions, mentre que en àrees com les humanitats i la psicologia la presència femenina assoleix un 70% de mitjana.

El director de la UNED a les Illes Balears ha remarcat també la lleugera recuperació de la matriculació de ciutadans estrangers, que ha frenat la tendència decreixent dels darrers anys i arriba aquest curs al 8% del total d'alumnes del centre. També resulta significativa la important partipació d'estudiants amb discapacitats, que s'ha incrementat del 3,4 al 4%.

El Consell de Mallorca participa en el sosteniment econòmic de la UNED a les Illes Balears juntament amb la resta de governs insulars. Les altres fonts de finançament de la institució universitària procedeixen de la seva seu central i dels recursos propis que genera el centre radicat a la nostra Comunitat Autònoma. Gràcies a la col·laboració amb el Consell, la UNED dedica una part dels seus esforços educatius a la divulgació de la cultura i les tradicions de la nostra illa, i enguany aquesta acció educativa es centrarà en les figures de l'Arxiduc Lluís Salvador i Ramon Llull.