Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La vida de Catalina Homar en còmic

La vida de Catalina Homar en còmic

(14/12/2016)

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado i la directora insular d'Igualtat Nina Parrón han presentat el còmic que il•lustra la vida de Catalina Homar. També hi han assistit el batle de Valldemossa, Nadal Torres i el regidor de Cultura, Dídac Alcalà, la regidora de Serveis Socials, Glòria Escudero.

El còmic "Catalina Homar, la veritable història d'una dona d'empenta" forma part de l'àmbit de la campanya "Mallorca té nom de dona" del departament de Participació Ciutadana i Presidència que dirigeix Jesús Jurado. Les il·lustracions són de Flavià Gargiulo i el guió de Pere Pau Sancho, que s'ha basat amb l'assessorament històric d'Isabel Peñarrubia i la proposta de la directora insular d'Igualtat, Nina Parrón.
Amb aquest còmic es vol arribar a tots els públics i poder així difondre la vida de Catalina, que a més de tenir un idil·li amb l'Arxiduc Lluís Salvador, va ser una dona autodidacta i emprenedora, que va acabar sent la madona de la finca de S'Estaca.

Amb aquesta presentació, on la historiadora Isabel Peñarrubia ha fet una conferència sobre el paper de la dona a Mallorca des de la prehistòria, acaben una sèrie d'actes que s'han dut a terme durant el 2016, any dedicat a Catalina Homar dins la campanya "Mallorca té nom de dona". Entre els actes més destacats, ha estat la presentació del documental "L'arxiduc i la pagesa" de Silvia Ventayol, la inauguració d'un bust als Jardins de la Cartoixa i la ruta que també ostentarà el seu nom.