Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Lanzarote i Mallorca realcen la seva riquesa gastronòmica per promocionar la ruta aèria que enllaça per primera vegada les dues illes

Lanzarote i Mallorca realcen la seva riquesa gastronòmica per promocionar la ruta aèria que enllaça per primera vegada les dues illes

(09/07/2021)

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha rebut en audiència a Palau Reial al vicepresident tercer del Cabildo de Lanzarote i conseller de Promoció Turística, Promoció Econòmica, Agricultura i Ramaderia, Ángel Vázquez; i al conseller delegat de la Societat de Promoció Exterior de Lanzarote de Turisme de Lanzarote, Héctor Fernández. Una reunió que ha servit per posar en comú interessos comuns en matèria turística, com la diversificació de productes turístics, l’impuls en la gestió i coneixement turístic o la connectivitat en territoris insulars, entre altres.

Posteriorment, Lanzarote i Mallorca han presentat davant una nombrosa representació mallorquina d’agències de viatges, operadors turístics, mitjans de comunicació, prescriptors i representants del sector turístic, esportiu, gastronòmic i empresarial de l’illa, la nova ruta de Vueling que connecta de manera directa els aeroports de Son Sant Joan i el César Manrique de Lanzarote cada dissabte. 

L’esdeveniment, organitzat per Turisme Lanzarote al restaurant Cuit del Nakar Hotel de Palma, s’ha centrat en un element comú de les dues destinacions: un producte gastronòmic excel·lent, gràcies a un menú elaborat amb productes autòctons de les dues illes per xefs de Lanzarote y Mallorca, que varen maridar amb vins amb denominació d’origen de Lanzarote. 

Han estat presents a l’esdeveniment el conseller de Turisme de Mallorca, Andreu Serra; el vicepresident tercer del Cabildo de Lanzarote i conseller de Promoció Turística, Promoció Econòmica, Agricultura i Ramaderia, Ángel Vázquez; el conseller delegat de la Societat de Promoció Exterior de Lanzarote de Turisme de Lanzarote, Héctor Fernández; la directora insular de Turisme de Mallorca, Lucía Escribano, i la representant de Vueling a les Canàries, Isabel Fernández.

El conseller de Turisme, Andreu Serra, ha donat la benvinguda a la delegació canària i ha destacat “la importància d’aquesta connexió tan directa entre arxipèlags que ens facilitarà establir nous vincles. A més de contribuir a impulsar les nostres respectives economies, aquest nexe aeri ens “agermana” i ens facilita el coneixement mutu”. 

Així mateix, ha posat en valor “la possibilitat d’obrir nous mercats dintre del públic nacional, al qual la nostra illa es presenta com una destinació segura, de qualitat i sostenible, la qual cosa ens vincula estretament amb Lanzarote”.

El vicepresident tercer del Cabildo de Lanzarote ha afirmat que “aquesta connexió directa permetrà estrènyer els llaços entre dues illes que són destins líder, Mallorca i Lanzarote, a les quals ens uneixen característiques en comú, com l'oferta d'esdeveniments nàutics i esportius de primer nivell, i una proposta gastronòmica pròpia molt apreciada pels nostres mercats, entre molts altres valors”.
En aquest sentit, el conseller va destacar que “Lanzarote s'ha convertit per a l'Illa dels Volcans, en un projecte estratègic que contribueix a consolidar el nostre singular senyal d'identitat, vinculada a la sostenibilitat i la conservació d'un territori i paisatge únics en el món, per la seva espectacularitat i bellesa”.


Mostra gastronòmica
Les elaboracions gastronòmiques de l’esdeveniment han anat a càrrec de Joao Faraco i Abel de Rosario —xefs dels restaurants de Lanzarote Coentro i Kamezí Deli & Bistro, respectivament—, així com del xef amfitrió, Miquel Calent, del restaurant Cuit. 

A més, Turisme Lanzarote prèviament ha duit a terme una presentació completa del destí, en la qual han repassat els atractius principals de l’illa i se n’han destacat els valors propis i genuïns, associats al paisatge singular d’aquesta illa, la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient, així com els Centres d’Art, Cultura i Turisme del Cabildo, obra única en el món feta per l’artista universal César Manrique. 

Les persones assistents han pogut conèixer també els avantatges que ofereix Lanzarote com a destinació turisticoesportiva, amb l’European Sports Destination i altres experiències diverses de les quals es pot gaudir, moltes com a destí prèmium.

D’altra banda, s’ha desplaçat a les Balears un grup d’empresaris de Lanzarote relacionats amb el turisme nàutic, a fi de crear sinergies amb representants d’aquest sector a Mallorca, donada l’afinitat existent i la preponderància de la qual gaudeixen a les dues illes els esdeveniments nauticoesportius de primer nivell.

Ruta de Vueling Mallorca-Lanzarote
La ruta nova de Vueling entre Mallorca i Lanzarote, inaugurada el 19 de juny passat, compta amb una freqüència setmanal cada dissabte i estarà operativa fins a final d’octubre. Amb vista a aquests mesos d’estiu, fins a setembre, les sortides des de Palma tenen lloc a les 7.00 hores amb arribada a les 9.10 hores i, des de Lanzarote, a les 9.50 hores amb arribada a les 13.45 hores. El mes d’agost, els vols partiran de Palma a les 6.30 hores amb arribada a les 8.40 hores i, des de Lanzarote, a les 9.20 hores amb arribada a l’illa balear a les 13.15 hores.