Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Les Bibliotecas, de José A. Portillo, arriben al Teatre Principal aquest cap de setmana

Les Bibliotecas, de José A. Portillo, arriben al Teatre Principal aquest cap de setmana

(19/10/2018)

Biblioteca de cuerdas y nudos i Biblioteca de ruidos y sonidos han captivat a milers d’espectadors en teatres de tot Europa

Els espectacles familiars Biblioteca de cuerdas y nudos i Biblioteca de ruidos y sonidos, ambdós de José Antonio Portillo, aterraran el proper cap de setmana al Teatre Principal de Palma, després d’haver recorregut festivals i teatres de tot Europa.

 

Biblioteca de cuerdas y nudos és un projecte de l’artista plàstic, escriptor, editor, productor teatral, escenògraf i mestre d’escola José Antonio Portillo, que ha creat una estructura circular, que a la vegada fa d’escenari i de recinte teatral. Es tracta d’una experiència sensitiva i original a la vegada, on manuscrits, texts, partitures i objectes trobats en el fems són ficat en cilindres plens de missatges amb cordes i nusos. Aquest muntatge, sensible i emotiu, porta ja quinze anys des de la seva estrena i segueix seduint a tots els espectadors que s’apropen a la Biblioteca.

 

Biblioteca de cuerdas y nudos es representarà en dues funcions, a les 11 i a les 17 hores, el dissabte 20 i el diumenge 21 d’octubre. L’aforament és limitat a 30 persones.

 

Biblioteca de ruidos y sonidos és el nou projecte de Portillo, i compta amb la decisiva col·laboració d’Enric Monfort, músic, percussionista clàssic i compositor. En aquesta ocasió, es tracta d’un recinte octogonal on el percussionista cataloga tot els sons, n’explora el fet físic i el significat emocional. Es tracta d’un muntatge en la frontera entre el fet escènic i l’experiencial, entre allò sonor i la poesia.

 

Biblioteca de cuerdas y nudos es representarà en dues funcions, a les 12 i a les 18 hores, el dissabte 20 i el diumenge 21 d’octubre. L’aforament és limitat a 30 persones.