Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Les direccions insulars d’Esports i d’Igualtat estudien línies de col·laboració per incrementar la sensibilització en els programes esportius del Consell

Les direccions insulars d’Esports i d’Igualtat estudien línies de col·laboració per incrementar la sensibilització en els programes esportius del Consell

(03/12/2015)

L’objectiu és sumar esforços entre els diferents departaments perquè les polítiques d’igualtat siguin cada vegada més presents en la feina que la Direcció Insular d’Esports desenvolupa amb famílies i joves que practiquen esport a través dels programes que ofereix el Consell, dins i fora de les escoles.

L’esport és una valuosa eina de transmissió de valors, tant personals com socials: respecte, tolerància, cooperació, treball en equip, solidaritat, igualtat… Des de la Direcció Insular d’Esports en són ben conscients i s’hi fa feina activamente des del programa “Jugam”, destinat a escolars, famílies i també personal tècnic, que participen de tallers educatius on del que es tracta és de posar valors a l’esport. La directora insular d’Esports, Margalida Portells, fa feina per incrementar l’abast d’aquestes línies d’actuació i, per això, avui ha mantingut una trobada amb la directora insular d’Igualtat, Nina Parrón.

Totes dues han coincidit en la necessitat de cercar vies de col·laboració amb l’objectiu d’estendre la sensibilització a favor de la igualtat a tots els nivells, no només per raó de sexe sinó també de procedència, capacitat, desigualtat econòmica, etc. Per això, totes dues directores insulars s’han proposat fer feina conjunta per premiar, per exemple, aquelles entitats que de manera regular participen en els Jocs Esportius Escolars, a partir de criteris que permetin avaluar el treball que fan en matèria d’igualtat.

A través del programa “Jugam”, la intenció és incidir encara més en el treball de sensibilització ja iniciat a través de tallers com “Suma’t a l’Esport Saludable”, “Jugam per la Convivència”, així com un nou programa que s’incorporarà pròximament i que durà per títol “Totes i Tots Jugam”. La col·laboració entre tots dos departaments també es podria estendre a altres activitats com les “Jornades d’aventura i esportives familiars”, els tallers destinat a famílies “La seva educació depèn de tu: escolta’ls” i altres iniciatives consolidades o que es volen incorporar en el Catàleg de Serveis de la Direcció Insular d’Esports.