Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Les escoles mallorquines aconsegueixen reciclar 82.307 kg de vidre gràcies al concurs «Los Peque Recicladores» (‘Els Petits Recicladors’)

Les escoles mallorquines aconsegueixen reciclar 82.307 kg de vidre gràcies al concurs «Los Peque Recicladores» (‘Els Petits Recicladors’)

(17/06/2021)

La vicepresidenta Ribot: «aquesta campanya és de gran importància en la conscienciació del reciclatge d’envasos de vidre»

«Los Peque Recicladores» (‘Els Petits Recicladors’), la campanya de reciclatge de vidre enfocada als escolars de Mallorca ha aconseguit recuperar 82.307 kg d’envasos de vidre. En la campanya, hi han participat 52 centres de primària amb un total de 10.867 escolars d’entre 6 i 12 anys.

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, la directora insular de Residus, Patrícia Arbona i el tècnic de gerència a les Illes Balears d’Ecovidrio, Iván Tolsà han lliurat els premis als centres guanyadors: CEIP Miquel Costa i Llobera, CEIP Joan Mas i CEIP Mare de Déu de la Consolació.

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha entregat els guardons i ha destacat que «la campanya Los Peque Recicladores (‘Els Petits Recicladors’) que hem fet a les escoles ha estat un èxit perquè s’han presentat projectes creatius, educatius i, sobretot, molt necessaris» i ha afegit que aquestes iniciatives «són de gran importància en la conscienciació del reciclatge d’envasos de vidre on l’educació ambiental juga un paper clau per a petits i grans».

Des d’Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de gestionar el reciclatge dels residus d’envasos de vidre dipositats als contenidors de tot Espanya, Ivan Tolsà, tècnic de gerència a les Illes Balears, destaca que «la segona edició de «Los Peque Recicladores» ha tingut molt bona acollida per part de les escoles, pares i mares, nins i nines, no podem estar més contents. Confiem poder seguir treballant amb el Consell de Mallorca».

Escoles guanyadores

Per la campanya «Los Peque Recicladores» (‘Els Petits Recicladors’), Ecovidrio va instal·lar un contenidor verd a cada escola de manera que el centre que més quilògrams de vidre aconseguís reciclar per alumne matriculat seria el guanyador de la competició. A cada categoria el premi és un xec de 1.000 € per gastar en material escolar.

En la categoria A, en la qual competien centres de més de 250 alumnes, el CEIP Joan Mas de Pollença ha estat el centre guanyador de la categoria, amb una mitjana de 16,2 kg de residus d'envasos de vidre per alumne.

En la categoria B, en què han participat els centres que tenen entre 250 i 150 alumnes de primària matriculats, el centre guanyador ha estat el CEIP Miquel Costa i Llobera de Pollença, amb una mitjana de 17,4 kg de residus d'envasos de vidre per alumne.

En la categoria C, de centres de menys de 150 alumnes, el CEIP Mare de Déu de la Consolació de s’Alqueria Blanca (Santanyí) ha estat el centre guanyador de la categoria, amb una mitjana de 8,6 kg de residus d'envasos de vidre per alumne.