Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Avancen a bon ritme les obres de rehabilitació de la Misericòrdia

Avancen a bon ritme les obres de rehabilitació de la Misericòrdia

(03/07/2020)

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha visitat la segona fase del projecte i ha anunciat la creació d’un centre d’interpretació i la recuperació de l’aljub perquè pugui ser visitat.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, i el conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluis Colom, han visitat avui matí les obres de rehabilitació integral de l’edifici de la Misericòrdia. La presidenta ha destacat que amb aquesta rehabilitació «donam continuïtat i complementam un projecte que permetrà a aquest edifici emblemàtic reforçar el seu ús cultural i administratiu».

Actualment s’està duent a terme la segona fase de rehabilitació del complex, que afecta l’edifici de l’antic hospital de nit, el pati de les dones, l’edifici de l’antic dipòsit de l’arxiu general i l’habilitació d’un nou accés a l’aljub del pati de les dones. Fins ara s’ha realitzat un 12 % del projecte: s’han desmuntat les cobertes, s’ha demolit l’interior de les plantes de l’edifici i s’ha començat a formigonar la terrassa superior de l’edifici de l’antic dipòsit de l’arxiu general. 

La rehabilitació es du a terme a les quatre plantes de l’edifici de l’antic hospital de nit -planta baixa i tres plantes. També es farà un accés a l’aljub que s’ha trobat sota el pati de les dones al qual no es pot accedir actualment, amb previsió de permetre-hi visites. Per fer aquest accés, s’ha projectat una galeria des de l’antic arxiu que passarà per davall de l’edifici. 

Durant aquesta segona fase de rehabilitació es crearà un centre d’interpretació per explicar la història de l’edifici. «Un centre d’interpretació que servirà per conèixer la història de la Misericòrdia, l’edifici civil més gran de Palma i un dels més emblemàtics de Mallorca», ha recalcat la presidenta. 

També s’han projectat tres passarel•les a l’interior del pati de les dones que uniran les dues ales de l’edifici, per facilitar-hi la circulació. Aquestes passarel•les són un element absolutament funcional que respon a la disposició dels espais en una geometria una mica complicada.

Aquesta segona fase, que du a terme el Departament d’Hisenda i Funció Pública, també rehabilitarà les façanes interiors i el paviment del pati de dones, a més de l’accés cap al pati d’homes. D’aquesta manera s’aconsegueix una de les premisses del Pla Director de la Rehabilitació de l’Edifici de la Misericòrdia, que era recuperar la connexió visual i funcional del dos patis. Amb aquestes actuacions es podrà considerar acabada l’actuació al pati de dones. 

En total, les obres abasten 4147,81 m2 i el pressupost per a la segona fase del projecte es de 6,3 milions d’euros, repartits en un pla plurianual. Al pressupost del Consell, per al 2020, hi ha destinada una partida de 3,1 milions d’euros.

 

Ús cultural i administratiu

Les obres de rehabilitació de l’edifici de la Misericòrdia es fan amb la idea que puguin tenir un ús cultural i administratiu, tot i que encara no se n’ha decidit l’ús final. La rehabilitació es fa de manera que no sigui cap trava per a l’ús que se li vulgui donar en el futur. El termini previst per a l’execució de les obres és l’octubre del 2022.

 

Obres a la Llar de la Infància

El passat 14 de juny també varen començar les obres a l’edifici de la Llar de la Infància. L’inici de les obres es va retardar per la crisi sanitària. Es tracta de la rehabilitació de la segona planta, coneguda com les golfes, per donar-los un ús administratiu, i comprèn un total de 150 m2. El pressupost del projecte és d’1,1 milions d’euros i el termini d’execució de l’obra és de 9 mesos.
 

Vídeos

Visita obres Misericòrdia