Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Les orquídies protagonistes de la III Jornada tècnica de la Pedra en Sec

Les orquídies protagonistes de la III Jornada tècnica de la Pedra en Sec

(23/11/2018)

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, ha inaugurat aquest matí  l’exposició “Les Orquídies. Petites joies de la natura”, en l’àmbit de la tercera jornada tècnica que aquest any s’organitza sota el títol “Les Orquídies de la Ruta de Pedra en Sec i l Serra de Tramuntana”.

 

Aquesta mostra fotogràfica i educativa està formada per 40 fotografies d’orquídies de Miquel Àngel Gual i Luís Alberto Domínguez, texts de Joan Rita i dibuixos de Cati Artigues. Es podrà visitar des d’avui i fins el proper 11 de gener a la sala del tercer pis de la Misericòrdia.

 

Per altre banda, aquest horabaixa, a partir de les 17h tindrà lloc la jornada tècnica durant la qual Roberto Gamarra parlarà del projecte Orquídies Ibèriques, Joan Rita dels aspectes de la biologia i conservació de les orquídies de Balears, Guillem Alomar de les orquídies de la Serra de Tramuntana i de la Ruta de Pedra en Sec i, finalment, Luís Alberto Domínguez i Miquel Àngel Gual explicaran el projecte “Orquídies de les Balears, petites joies de la natura”.

 

Després de l’èxit de la I Jornada Tècnica sobre biodiversitat i la pedra en sec i de la II Jornada Tècnica dedicada a l’educació i a la pedra en sec, aquesta edició ha volgut posar de manifest la importància de les orquídies. Una planta amb uns 800 gèneres i unes 24.000 espècies i amb un nivells d’especialitzacions, formes i colors que la fan única. Per això, durant la jornada es posarà especial atenció a la importància de preservar-les, així com la flora, vegetació i biodiversitat en general de la Ruta de Pedra en Sec.