Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els Bombers de Mallorca i Palma realitzen un simulacre d'incendi conjunt a un hotel de l'Arenal de Llucmajor

Els Bombers de Mallorca i Palma realitzen un simulacre d'incendi conjunt a un hotel de l'Arenal de Llucmajor

(23/05/2022)

A l'acte han acudit el director insular d'Emergències, Pedro Orfila, i la primera tinenta de batle de Seguretat Ciutadana, Joana Adrover.

Els Bombers de Mallorca, juntament amb els Bombers de Palma, han realitzat avui dematí un simulacre conjunt a l'Hotel Tal Piñero a l'Arenal de Llucmajor. A l'acte han acudit el director insular d'Emergències, Pedro Orfila, i la primera tinenta de batle de Seguretat Ciutadana, Joana Adrover, entre altres autoritats. 

El director insular Pedro Orfila ha destacat que «aquest simulacre exercita tot allò previst al conveni d’assistència mútua entre els dos cossos de bombers de l’illa, en un escenari en el que s’han invertit nous recursos i procediments, i a un municipi turístic que finança el servei de prevenció i extinció del Consell de Mallorca».

La primera tinenta de batle ha expressat que aquest tipus d'actuacions conjuntes «són fonamentals per millorar el servei i la coordinació» dels cossos antiincendis i ha fet valdre «la necessitat de la pràctica i la formació contínua» de cara a millora l’atenció a la ciutadania.

Aquest simulacre es circumscriu en el marc del vigent conveni de col·laboració entre el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma en matèria de prevenció, extinció d'incendis i salvament, dins les pràctiques conjuntes a dur a terme amb la finalitat de millorar la coordinació a l'hora de prestar servei de forma simultània els dos serveis de Bombers.

En aquest cas es tracta d'una pràctica a un hotel situat al terme municipal de Llucmajor, al que han acudit les dotacions dels parc de Llucmajor i Felanitx dels Bombers de Mallorca, i la dotació de la Platja de Palma dels Bombers de Palma.

El simulacre ha consistit en un incendi que ha afectat a la quarta i la cinquena planta d'un edifici d'ús exclusiu turístic de vuit plantes d'alçada, on cada cos de bombers s'ha encarregat de localitzar i extingir un focus de l'incendi, i fer una operació de salvament amb la corresponent autoescala.

Així, s'han simulat aquestes situacions: un rescat de víctimes per façana amb l'autoescala i la intervenció per un foc estructural a la quarta planta de l'edifici. S'ha fet un desplegament de mànegues a prop del focus de l'incendi i s'han utilitzat els equips de respiració autònoma (ERA) i el sistema TETRAIB de comunicacions.

A més dels bombers, han participat a l'exercici la Policia Local de Llucmajor i els treballadors de l'establiment hoteler. En tractar-se d'un sinistre localitzat al terme municipal de Llucmajor, el comandament dels Bombers de Mallorca ha estat el responsable de coordinar i dirigir la intervenció. L’operatiu ha estat dirigit per Francisco Grimalt, dels Bombers de Mallorca, i per Luis Ortega, dels Bombers de Palma. El personal del SAMU 061 han participat com a observadors.