Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Més de 21.000 nins i nines s’han beneficiat aquest estiu de l’oferta esportiva de la Direcció Insular d’Esports del Consell

Més de 21.000 nins i nines s’han beneficiat aquest estiu de l’oferta esportiva de la Direcció Insular d’Esports del Consell

(10/09/2015)

Entre els mesos de juny, juliol i agost s’han desenvolupat 388 jornades esportives, celebrades en 47 municipis de Mallorca, per a nins i nines de 3 a 16 anys.

Durant els mesos d’estiu, la direcció insular d’Esports posa a l’abast de clubs esportius, escoles d’estiu, associacions, amipas i ajuntaments una àmplia oferta d’activitats adreçades a nins i nines en edat escolar que vulguin fer activitats esportives i recreatives que els permetin acostar-se a l’esport d’una manera educativa i entretinguda. I ho fa a través de dos programes: la promoció esportiva d’estiu (vacances escolars), per a entitats o ajuntaments que tenguin inscrits els seus infants al programa de Jocs Esportius Escolars (JEE) i, una segona línia de feina, a través de la promoció esportiva municipal d’estiu, sense necessitat d’estar inscrits al programa JEE.

Enguany, entre tots dos programes s’han desenvolupat 388 jornades, que han comptat amb la participació de 21.034 nins i nines de 47 municipis de Mallorca. La proposta d’activitats abraça des de psicomotricitat per als més petits de la casa a tobogans i jocs aquàtics, circuits atlètics, rugby, waterpolo, natació sincronitzada, iniciació a l’snorkel i fotografia submarina, piragüisme i pàdell surf, jocs populars –bitlles, xanques, carreres de sacs, xarranca, escacs gegants–, jocs alternatius –slackline, scooter, acrosport, equilibris, paracaigudes, inici a l’escalada– i pista americana, entre d’altres.

Cal destacar que, de les 388 jornades que s’han celebrat, 50 han estat del programa JUGAM que té com a objectiu transmetre valors com el de la convivència a través de jocs cooperatius que fomenten l’esport com una eina educativa i font de valors. 

La inversió total de les activitats d’estiu promogudes per la Direcció Insular d’Esports ha estat de 158.051 euros, a través del programa Jocs Esportius Escolars.

Avui, aquest balanç ha estat presentat per la directora insular d'Esports Margalida Portells, que s'ha traslladat fins a Manacor a l'escola d'estiu d'Aproscom, on ha pogut conèixer de primera mà les activitats d'esport inclusiu que ofereix el Consell a través dels seus tècnics.