Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mallorca a la FOCUS London 2019

Mallorca a la FOCUS London 2019

(03/12/2019)

La Mallorca Film Commission torna a aquesta fira mundial de localitzacions a promocionar Mallorca com a plató de rodatge

Com cada any, el personal de la Mallorca Film Commission s’ha desplaçat a Londres per reunir-se amb diferents professionals del món de l’audiovisual. Enguany ha apostat per un format nou i ha compartit espai amb altres film commission del territori espanyol a la Spanish VIP Lounge.

Els objectius principals de la Mallorca Film Commission a FOCUS London 2019 poden resumir-se en tres punts. En primer lloc, posar Mallorca en el focus internacional i oferir-la com un set de rodatge avantatjós i atractiu. Per a això, es mostren unes localitzacions naturals espectaculars; s’expliquen els avantatges de la connectivitat aèria i marítima; es mostren les empreses i professionals consolidats a l’illa i, finalment, s’expliquen les ajudes tècniques i econòmiques específiques que ofereix la Mallorca Film Commission.

En segon lloc, ampliar les xarxes de contactes amb productores internacionals tant grans, com mitjanes i petites, que puguin estar interessades a produir o coproduir a l’illa.

En darrer lloc, explicar el funcionament de l’incentiu fiscal espanyol, que actualment ascendeix a un 20 % per a produccions estrangeres. Això vol dir que qualsevol productor internacional que rodi a Mallorca (o a qualsevol altra regió de l’Estat) i gasti, com a mínim, un milió d’euros, pot deduir fins a un 20 % d’aquesta quantitat (amb un retorn de 3 milions d’euros, com a màxim). Aquest tipus d’incentiu, aplicat a la majoria de territoris del món, és el que finalment acaba de convèncer els productors estrangers per rodar a Mallorca.

Finalment, la Mallorca Film Commission assistirà també a Content London (del 3 al 6 de desembre), un esdeveniment que se celebra en paral·lel i que reuneix alguns dels productors més importants d’arreu del món.