Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mallorca acull la nova edició de Bridging the Dragon LAB

Mallorca acull la nova edició de Bridging the Dragon LAB

(28/11/2022)

Bridging the Dragon, associació que connecta a professionals del cinema europeus i xinesos, ha triat el Meliá Palma Marina – Mallorca com a seu per a la vuitena edició, gràcies al conveni entre BtD, la Mallorca Film Commission i l'ICEX

La Mallorca Film Commission ha col·laborat amb Bridging the Dragon i ICEX per a celebrar el seu laboratori anual a l'illa. Mallorca ha acollit aquest cap de setmana les jornades, on s'ha obert una nova perspectiva sobre el mercat asiàtic. "Des del Consell de Mallorca i la Fundació Mallorca Turisme prestem un fort suport al món del cinema, tant local com internacional, per l'important paper que juguen les pel·lícules, les sèries i la televisió a donar a conèixer les nostres tradicions, la nostra cultura i els nostres paisatges en el món", ha destacat el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra.

Bridging the Dragon és una associació encarregada d'organitzar esdeveniments en els principals festivals de cinema internacionals, i brindar oportunitats de treball en xarxa i consultoria sobre la producció de pel·lícules entre Europa i la Xina als seus membres, entre els quals es troba la Mallorca Film Commission. Té també la intenció de contribuir a una millor comprensió entre els mercats xinès i europeu i crear contingut més sòlid i millor dirigit, així com noves col·laboracions comercials.

L’ICEX és l'entitat pública empresarial nacional la missió de la qual és promoure la internacionalització de les empreses espanyoles i atreure inversió estrangera. La delegada d'ICEX a Balears, Maria Luisa Nuño, ha explicat que "Àsia s'està convertint en un important mercat per al cinema, i des de ICEX promovem el que es conegui el projecte 'Spain Audiovisual Hub' i els avantatges que Espanya ofereix als productors internacionals".

Cristiano Bortone, director gerent de BtD, afirma sobre aquestes jornades que “després d'anys de treball, hem adquirit l'experiència d'integrar recursos de la Xina i Europa i fer possible la seva cooperació. A mesura que l'associació amplia el seu àmbit d'acció al Llunyà Orient, ens emociona veure el tipus de fórmules noves i sorprenents que generarà aquest triangle”.

En aquesta ocasió, el taller del grup d'experts donà la benvinguda als principals representants de diferents indústries cinematogràfiques a Àsia, inclòs el director del departament de finançament i suport de KOFIC (Consell de Cinema de Corea), Kim Hyoun-soo; Daniel Kim, a càrrec del Asian Contents & Film Market en el Festival Internacional de Cinema de Busan; Kaori Ikeda, directora de Suport Internacional i directora adjunta de TIFFCOM (mercat afiliat del Festival Internacional de Cinema de Tòquio); Takeo Kodera, cap de coproduccions internacionals de KADOKAWA Corporation, una de les cinc principals companyies cinematogràfiques del Japó; Jennifer Jao, directora de la Comissió de Cinema de Taipei; Patrick Huang de Flaix Forward, conegut productor taiwanès (A First Farewell, The Road to Mandalay); el productor de Singapur Chan Pui Yin (I Not Stupid 1&2, Homerun) i Nomin-Erdene Gereltuya, cap del Departament de Relacions Exteriors i Cooperació del Consell Nacional de Cinema de Mongòlia.

Els convidats van interactuar amb una selecció de productors de diversos països europeus per a activar col·laboracions i sinergies. Un grup de tutors xinesos, com Wang Qiao, vicepresident de New Classic Mitjana, una coneguda productora de la Xina involucrada en Monk Menges Down the Mountain i la nova versió xinesa del thriller espanyol Perfect Stranger, es connectaren en línia per a brindar als participants informació actualitzada i perspectives sobre el mercat xinès.

Entre els participants europeus d'enguany trobem una mescla de figures veteranes, totes amb un interès específic a Àsia: des del guanyador de l'Os de Plata Andamion Murataj (AL), fins a Frauke Kolbmüller de Oma Inge Film (DE), la tercera producció del qual System Crasher va guanyar un os de plata en la 69a Berlinale i va ser l'entrada alemanya al International Film Oscar® 2020; de Michael Frenschkowski del braç de producció de Xarxa Bull Terra Mater Factual Studios (Àustria) a la italiana Stella Savino (MIA Film), ex productora executiva de les pel·lícules de Lucca Guadagnino (Call Em By Your Name; Suspiria; A Bigger Splash; The Staggering Girl).

Per la seva part, Pedro Barbadillo, director de la Mallorca Film Commission, aposta fermament per ampliar i reforçar les connexions Mallorca-Àsia pel que fa a producció audiovisual. "Trobades d'aquest tipus permeten als productors conèixer de primera mà les nostres localitzacions, i les característiques dels incentius fiscals a Espanya, i això facilita el fet que decideixin realitzar els seus pròxims rodatges a l'illa".