Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mallorca aposta per unir gastronomia i turisme a Madrid Fusión 2022

Mallorca aposta per unir gastronomia i turisme a Madrid Fusión 2022

(29/03/2022)

La presidenta Catalina Cladera i el conseller Andreu Serra han visitat l’estand de l’illa, on aquests dies es desenvolupen mostres culinàries i degustacions

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, i el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, han visitat l’estand propi de Mallorca en la segona jornada de la XX edició de Madrid Fusión, on han mantingut una trobada amb la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, que ha inaugurat la fira.

L’illa està representada a Madrid Fusión per xefs mallorquins i mallorquines, així com per un grup d’empreses de producte de Mallorca: CRDO Oli de Mallorca, DO Binissalem, Horeca Balears, Flor de Sal d’Es Trenc-Salines d’Es Trenc, IGP Ametlla de Mallorca, Agromallorca SAT, Vi de la Terra, IGP Sobrassada i destil·leries Jordi Perelló.

L’objectiu de Mallorca a Madrid Fusión és mostrar l’estreta unió entre la gastronomia i la cultura de l’illa a través de la preparació de diversos plats. Per això, l’estand de Mallorca està acollint demostracions culinàries durant els tres dies de fira. Precisament, avui migdia la presidenta i el conseller han assistit a la presentació del xef José Cortés, que ha fet una degustació de sobrassada denominació d’origen «Porc negre». També s’estan realitzant tallers de vi i tast de licors mallorquins.

«Volem lligar turisme i gastronomia, tant des del punt de vista de la indústria agroalimentària com per la part dels nostres xefs, on tenim una gran cantera, i 9 estrelles Michelin», ha explicat Cladera. «És important poder fomentar un turisme sostenible, de més qualitat, un turisme que es pot oferir tot l'any. Estic segura que qui coneix Mallorca a través de la gastronomia tornarà, perquè els lligarà més a la nostra terra». La presidenta ha conclòs: «aquest tipus de fires és important per atraure aquest turisme que valora el que tenim i reconeix altres productes turístics a part del sol i platja».