Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mallorca: el millor escenari esportiu a l'aire lliure del Mediterrani

Mallorca: el millor escenari esportiu a l'aire lliure del Mediterrani

(06/11/2018)

L’oferta de turisme esportiu atreu l'atenció d'agents de viatges i touroperadors internacionals interessats en aquests segments específics en els quals Mallorca ha mostrat el seu potencial.

El Consell de Mallorca aprofita la seva presència a la World Travel Market de Londres per combinar esport i turisme sota una mateixa estratègia. La intenció és convertir les excel·lents condicions que ofereix Mallorca per a la pràctica esportiva en un atractiu que poques destinacions poden oferir. Al mateix temps, la institució insular vol generar oportunitats tant pel sector del turisme com de l’esport aconseguint la creacio´ de productes turi´stics que incorporin l’a`mplia oferta d’equipaments i serveis esportius disponibles al territori. “ El turisme i l’esport so´n dues activitats que convergeixen i es complementen. Es tracta, a més, d’un tipus d’activitats que ajuda a dinamitzar l’activitat econòmica local més enllà de la temporada alta i tot des d’una òptica sostenible i respetuosa amb el territori “ destaca el president del Consell, Miquel Ensenyat.


En aquest context, el Consell de Mallorca ha avalat a Londres la presentació del Mallorca Open, dirigit per Toni Nadal, que se celebrarà a Santa Ponça, Calvià. Un torneig internacional que s’ha convertit en l’esdeveniment esportiu femení de major repercusió a Europa. Aquest torneig compra amb el suport econòmic i logísticmdel Consell de Mallorca. “Es tracta d’un esdeveniment esportiu de primer ordre amb un impacte econòmic i una projecció internacional molt important”, assenyala el conseller d’Economia i Turisme. Segons Cosme Bonet, “és una oportunitat estratègica que ens ajudarà a allargar la temporada”.


En el mateix sentit, el Consell de Mallorca fa feina per seguir millorar la competitivitat en el segment esportiu. En concret, pel fa al cicloturisme.


Les previsions per enguany estimen que 150.000 cicloturistes podrien visitar Mallorca, especialment entre març, abril i maig. “La temporada alta per aquest tipus de turisme coincideix amb la nostra temporada baixa i genera una activitat econòmica al voltant d’uns 75 milions d’euros” diu el conseller Bonet.


Aquest tipus de turista, lligat estretament a la sostenibilitat que impulsa el Consell va assolint un major pes dintre del negoci turístic global, essent considerat com un mercat en creixement continu. En aquest context, el President Ensenyat posa en Valor el Pla de Vies Ciclistes de Mallorca. “Aquest Pla marcarà les vies més recomanables perquè hi transitin ciclistes amb la major seguretat possible. Permetrà també afinar les obres de millora a realitzar en la xarxa viària. Del que es tracta és de donar informació i més recursos a aquells que practiquen aquest esport perquè ho puguin fer en les màximes condicions de seguretat”.