Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mallorca es corona a l'ambaixada de Berlín com a plató de sèries de televisió

Mallorca es corona a l'ambaixada de Berlín com a plató de sèries de televisió

(24/09/2021)

Mallorca, convidada especial al TVSeries Fest, ha organitzat amb èxit un esdeveniment a l'ambaixada de Berlín, on s’han donat cita institucions, productors i creadors mallorquins i grans distribuïdors i VoD internacionals. 

Mallorca, a través de la Mallorca Film Commission, ha estat present a Berlín en el marc del TVSeries Fest, per tal de promocionar-se com a plató de rodatges de projectes audiovisuals, especialment de sèries de televisió. Es tracta d’un dels festivals més importants en aquest sentit, que enguany ha convidat el departament del Consell de Mallorca per ser-hi present.  

L’acte principal ha tengut lloc a l'ambaixada espanyola a Berlín, on s’ha complert l’objectiu principal de la delegació: posar en contacte a creadors i productors mallorquins amb prestigiosos productors, distribuïdors i exhibidors internacionals, afavorint així l'impuls de la marca Mallorca pel que fa a projectes audiovisuals. 

A l'acte hi ha assistit el conseller executiu de Turisme i Esports, Andreu Serra; l'ambaixador espanyol a Alemanya, Ricardo Martínez; el director del Berlin TVSeries Fest, Mark Dreesen; el secretari tècnic de Turisme del Consell de Mallorca, Joan Gaspar Vallori; el director de la Fundació Mallorca Turisme, Miquel Pastor; i el responsable de la Mallorca Film Commission, Pedro Barbadillo. 

Per part de la comitiva mallorquina, hi ha estat presents Andreu Fullana (ponent i expert en turisme cinematogràfic); Martín Nigro i Carolina Barceló (MNStudios), Victòria Morell (CIM), Ferran Bex (guionista i director), Marcos Callejo (guionista i director), Joan Cobos i Laura Martín (productors executius i creadors), Bàrbara Ferrer (La Perifèrica), Gabriel Fornes (creador), Aline Tur (CEF Produccions). 

Durant l'esdeveniment, s’han presentat alguns casos d'èxit de sèries rodades a Mallorca, que han servit també per projecció exterior i promoció de l'illa, no només com a destinació de rodatges, sinó també a través de l'anomenat «turisme cinematogràfic». Destaca en aquest sentit The Mallorca Files, que ha donat lloc a un movie map dissenyat per la Mallorca Film Commission. 

Com va comentar el conseller Serra, «Mallorca i Alemanya són germanes. La petita i la gran pantalla ens permeten viure experiències, i amb l’illa com a plató de rodatges, la ciutadania alemanya ens té més a prop. Mallorca pot ser una gran plataforma audiovisual a l’estat espanyol i a nivell internacional, en això estam fent feina i, de fet, un 25% del pressupost de la Fundació Mallorca Turisme és per a recursos audiovisuals». El conseller també ha destacat la col·laboració amb el sector audiovisual de Mallorca.

Per la seva banda, Pedro Barbadillo ha afirmat que «Mallorca està convertint-se en un lloc molt atractiu per al rodatge de sèries internacionals. A més de la varietat i qualitat de les seves localitzacions, disposa d'un sector empresarial i professional altament preparat, i amb creatius i talent de gran nivell, que permet que una producció pugui dur-se a terme comptant en la seva major part amb recursos humans i tècnics de l'illa». 

L'espectacle gastronòmic i musical ha anat a càrrec de xef i reboster Tomeu Arbona. La proposta culinària ha consistit en plats de la cuina popular de Mallorca, de temporada, comptant amb formatge, figues, panades, coques ... «Plats senzills, sí, però molt relacionats amb el moment gastronòmic actual», ha comentat Arbona. 
El moment de l’espectacle ha servit també per introduir els dolços amb cançons que tracten sobre ingredients com la farina, mentre s’ha mostrat en directe com es fa una ensaïmada trenada. 

A partir d'avui arrenca el Berlin TVSeries Fest, prestigiós festival i mercat audiovisual, centrat en sèries i televisió, que està obert a professionals de la producció audiovisual, guió, direcció i interpretació, però també a personal tècnic i films commissions. Tots aquests agents tenen l'oportunitat de mostrar productes acabats, però també d'atreure i tancar nous projectes. 

Per primera vegada, Mallorca hi assieix i hi té un paper important durant la seva celebració, entre el 23 i el 26 d'octubre. Avui divendres s’hi ha comptat amb panells de discussió amb l'illa com a protagonista, i amb la visió de creadors i productors que ja han gaudit de l'experiència de rodar els seus projectes a Mallorca.