Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mallorca esdevé, un any més, terra d’Encontre de Poetes

Mallorca esdevé, un any més, terra d’Encontre de Poetes

(10/05/2017)

Aquest migdia s’ha celebrat al jardí del Centre Cultural la Misericòrdia la tradicional trobada de poetes que participen en la XIX edició del Festival de Poesia de la Mediterrània. Vinguts d’arreu del món –el Quebec, el Marroc, Romania, el Nepal- i de la resta de territoris de parla catalana, amb la seva poesia donaran vida a l’acte central d’aquest festival que se celebra, dissabte 13 de maig, amb la Festa de la Poesia, que acull el Teatre Principal de Palma.

Abdellatif Laâbi ha estat vuit anys i mig tancat a la presó del Marroc per motius ideològics i duu fins a Mallorca la seva poesia en àrab i en francès. Itxaro Borda arriba procedent del País Basc francès i actualment està aprenent català, de la mateixa manera que també ho fa Itisha Giri, del Nepal, i resident actualment al País Valencià. Són alguns dels homes i de les dones poetes que avui han estat presents a la trobada que s’ha celebrat al Centre Cultural la Misericòrdia en motiu del XIX Festival de Poesia de la Mediterrània. També hi han estat presents Xavier Farré, Suso Moinhos, Jaume Munar, Ion Muresan i Cinta Massip.

 

Tots ells formen part del grup de catorze veus convidades enguany a l’Encontre de Poetes, que se celebra entre els dies 10 i 13 de maig. La seva presència es farà visible a partir de demà, dijous 11 de maig, amb una acció poètica pels carrers de Palma i, el mateix dia, a les 20 hores, oferiran recitals íntims a sales de localitats diverses de Mallorca:a Binissalem, al jardí de la Casa Llorenç Villalonga; a Santanyí, al pati del Centre de Poesia Blai Bonet; a Inca, al pati del casal Cas Metge Cifre i a Manacor, al pati de la Institució Antoni M. Alcover.

 

El programa es completa divendres 12 de maig, amb un concert molt especial: Paco Ibáñez en concert poètic a la sala gran del Teatre Principal de Palma. Una icona de la lluita per la veritat i la llibertat, ambaixador de la poesia en el món, artista compromès i humanista, un cantant universal.

 

El vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, ha destacat la trajectòria d’aquest esdeveniment que «manté intacte l’esperit i la vocació amb què va ser creat l’any 1998: fer de Mallorca un punt d’encontre i d’intercanvi de poetes d’arreu de la Mediterrània i del món. Enguany el Festival s’ha estès en el temps i també s’ha enriquit amb més disciplines artístiques que mai. Des del Consell hem enfortit el nostre compromís, perquè la poesia ha entrat amb força dins la programació pròpia del Teatre Principal, alhora que es manté l’impuls des de la Fundació Casa Museu.»

 

La gran Festa de la Poesia arriba aquest dissabte, 13 de maig. Catorze poetes mundials en llengües diverses, com el català, el basc, l’espanyol, el portuguès, el francès, l’àrab, l’anglès, el nepalès, el polonès, l’esperanto i el romanès, recitaran els seus poemes acompanyats pel pianista Max Villavecchia i la ballarina Laia Santanach, dirigits per Biel Mesquida, director del Festival.

 

Activitats educatives a l’Institut Joan Alcover de Palma; excursions culturals a indrets de gran càrrega literària, com són Valldemossa, Deià i Formentor; enregistraments sonors i altres espectacles i lectures ajudaran a estendre la flama del Festival de Poesia de la Mediterrània durant l’estiu i la tardor.

 

A la trobada celebrada aquest migdia al jardí del Centre Cultural la Misericòrdia han assistit el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles; el director insular de Cultura, Rafel M. Creus; la consellera de Cultura del Govern de les Illes Balears, Fanny Tur; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Palma, Llorenç Carrió; la directora del Servei d’Activitats Culturals de la UIB, Bàrbara Obrador; el director del Teatre Principal, Carlos Forteza; la coordinadora de la Fundació Casa Museu, Carlota Oliva, i el director del Festival, Biel Mesquida.