Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mallorca s’ofereix com a seu per a propers esdeveniments de l’Organització Mundial del Turisme

Mallorca s’ofereix com a seu per a propers esdeveniments de l’Organització Mundial del Turisme

(16/06/2020)

La presidenta Cladera es reuneix amb el secretari general de l’OMT i amb la secretària d’Estat de Turisme

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha mantingut una reunió amb el secretari general de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), Zurab Pololikashvili, i la secretària d’Estat de Turisme, Bel Oliver. També hi ha estat present el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra.

En aquesta conversa per videoconferència s’han revisat tots els projectes que Mallorca està tramitant actualment amb l’entitat de referència del turisme internacional, com ara l’entrada de la Fundació Mallorca Turisme, en representació de l’illa, com a membre associat de l’OMT.

Aprofitant la reunió, la Presidenta ha ofert a l’OMT ser seu d’activitats o jornades que aquesta entitat vulgui desenvolupar en un futur, destacant el bon nivell d’infraestructures per a la celebració d’esdeveniments que té l’illa (és el conegut com a turisme MICE), una iniciativa que ha estat ben rebuda tant pel president de l'OMT com per la secretària d'Estat de Turisme, que han traslladat la seva disponibilitat per col·laborar i realitzar altres accions a partir de l'octubre. 

Per altra banda, les autoritats mallorquines han convidat Zurab Pololikashvili i Bel OIiver a les Jornades sobre Turisme Sostenible i Seguretat que Turisme de Mallorca organitza per a la propera tardor.

La presidenta Cladera ha explicat els avenços dels tràmits que es duen a terme per a obtenir el certificat de qualitat i excel·lència UNTWO.QUEST que atorga l’Organització Mundial del Turisme. Cladera ha declarat la importància que Mallorca sigui "la primera destinació turística europea que ho està tramitant, amb la qual cosa es demostra el nivell d’excel·lència en el qual treballa l’illa. Comptar amb aquesta certificació suposarà garantir el lideratge estratègic i una governança eficient a través de la qual se certifiquen aspectes fonamentals com la seguretat sanitària del destí”.

Durant aquesta reunió telemàtica també s'han explicat les fites del Pla Estratègic de Turisme de Mallorca 2020-2023 per a la promoció del sector, un pla  que el Consell de Mallorca, a través de la Fundació Mallorca Turisme, va presentar la passada setmana i que ha estat completament redefinit a causa de la crisi provocada per la COVID-19.

 

Mallorca serà Observatori Mundial de Turisme Sostenible

El representant de l’OMT i la secretària d’Estat de Turisme també han rebut informació puntual sobre els tràmits que Mallorca duu a terme per presentar la seva candidatura com a Observatori Mundial del Turisme Sostenible. Així, es treballa en diferents línies d’acció, com ara el full de ruta del futur Observatori i, de manera paral·lela, en la creació d’un grup de treball amb agents econòmics i socials per preparar la candidatura.

Així mateix, s’estan elaborant les bases per a la signatura d’un Pacte per a un turisme sostenible, lligat als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030, en el qual quedi reflectit el compromís de tot el teixit socioeconòmic de l’illa per consolidar Mallorca com una destinació vertaderament sostenible i compromesa amb els valors dels ODS.

Una altra de les actuacions esmentades han estat aquelles que s’estan organitzant per afavorir la divulgació i el coneixement sobre aquests compromisos i, per tant, per fer partícip la majoria de la ciutadania en el disseny de la Mallorca del futur. En aquest sentit, el Consell està preparant tallers, activitats divulgatives i accions informatives dirigides a diferents sectors de la població, prioritàriament joves i professionals del turisme.