Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mallorca serà amfitriona d’una altra prova esportiva d’alt nivell: el Campionat d’Espanya de Ciclisme Professional Elit i Sub-23

Mallorca serà amfitriona d’una altra prova esportiva d’alt nivell: el Campionat d’Espanya de Ciclisme Professional Elit i Sub-23

(20/12/2021)

La prova comptarà amb el suport del Consell de Mallorca a través de la Fundació Mallorca Turisme.

Mallorca acollirà l'estiu que ve el Campionat d’Espanya de Ciclisme Professional - Elit Homes i Dones i Sub-23. Així ho han explicat el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, el president de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears, Fernando Gilet, el president de la Real Federació Espanyola de Ciclisme, José Luís López Cerrón, i el director general d’Esports del Govern, Carles Gonyalons. Els han acompanyat Mavi Garcia Vicenç Reynés, Toni Tauler i Miquel Alzamora.

Serà el 24, 25 i 26 de juny de 2022, una setmana abans del Tour de França, i és la primera vegada que l’illa en serà amfitriona. L’edició de 2022, com és habitual, començarà amb les proves de contrarellotge, mentre que les jornades següents es dedicaran a les proves en ruta de totes les categories. Les categories són tres: Elit, Professional i Sub-23, tant masculí com femení, en un recorregut encara per definir.

En el marc de la seva aposta per les proves esportives d’alt nivell i pel turisme esportiu, la Fundació Mallorca Turisme dona suport a aquest esdeveniment. Així, el conseller Serra ha manifestat: «estrenam un campionat a Mallorca d’un esport que va a l’alça i cada cop genera més projecció a nivell nacional i internacional. Serà una alegria poder gaudir per primer cop d’aquest campionat en ruta a Mallorca, amb candidats a la participació de figures de renom internacional dins del panorama ciclista mallorquí, com Enric Mas, Lluís Mas, Albert Torres i, la col·laboradora del Consell de Mallorca, Mavi Garcia». 

«Que aquests grans esportistes siguin campions d'Espanya a Mallorca no només serà un honor per a l’illa i mostrarà el nivell existent en l’actualitat, sinó que ens posarà en el mapa internacional. Mallorca és una gran pista en ruta, un paisatge perfectament adaptat al ciclisme i un entorn on gaudir d’estades i del turisme esportiu», ha conclòs Andreu Serra, qui també ha assenyalat que el campionat es televisarà a 56 països. 

Per la seva banda, Gilet ha dit «Arribar aquí era un somni, un anhel. És la primera vegada que gaudirem d’una competició de carretera de primer ordre i amb esportistes de renom. De moment comptam amb Mavi Garcia i Enric Mas, pel gaudi de la federació». A més,Gilet ha dit que aquesta competició «és un reconeixement de la realitat del ciclisme de les Illes Balears i als que ens varen precedir». Com que serà un esdeveniment televisat, «Mallorca serà referència en ciclisme en el panorama internacional».

Carles Gonyalons ha valorat positivament que puguem «gaudir d’esportistes de nivell a ca nostra» i, ara, «el que ens toca, és donar suport des del Govern i de la mà del Consell a l’esport». 

Finalment, López Cerrón ha afirmat que «Mallorca és un exemple de primer ordre per al cicloturisme. Duu anys fent feina, i l’illa, els serveis i l’adaptació hotelera són un exemple a seguir per a altres comunitats». Així mateix, ha anunciat que es disputaran uns vuit maillots, que participaran 550 corredors.

Vídeos

rdp ciclisme