Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Manacor ja compte amb un Espai de Dones

Manacor ja compte amb un Espai de Dones

(15/12/2016)

Fomentar l’associacionisme femení i assessorar en temes d’igualtat i violència de gènere són els principals objectius d’aquest espai que s’ha posat en marxa gràcies a la col•laboració entre el Consell, el Govern i l’Ajuntament

L’Espai de Dones de Manacor ha obert avui les portes amb l’objectiu de ser un lloc d’intercanvi d’experiències i fomentar l’associacionisme femení a la Comarca de Llevant. A més, s’oferirà assessorament al consistori per  fer transversals les polítiques municipals d’igualtat i donar suport jurídic i psicològic específic en casos de violència de gènere, tant per a les víctimes com per als fills i filles. Aquest punt de trobada, que s’ha ubicat a l’Espai de Na Camel·la, s’ha posat en marxa gràcies a un conveni entre el Consell de Mallorca, el Govern balear i l’Ajuntament de Manacor.

 

A la inauguració, hi han assistit el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, la directora insular d’Igualtat, Nina Parrón, la directora de l’Institut Balear de la Dona, Rosa Cursach, el batle de Manacor, Pedro Rosselló i altres representants de la corporació municipal.

 

Durant l’acte, els assistents hn pogut visitar les instal·lacions i gaudir de l’exposició sobre l’escriptora Concepció Arenal Ponte. A més, l’Assemblea Antipatriarcal de Manacor i el Col·lectiu Dones de Llevant ha oferit una xerrada titulada «Sororitat i feminisme local». Ha posat fi a l’acte d’inauguració un «Diàleg de glossadores»  a càrrec de Maribel Servera i Miquel Servera centrat en el tema de la xacra social de la violència de gènera i en la importància de la fomentar la unió entre les dones.

 

Un projecte de futur

 

Aquest és el segon Espai de dones que s’inaugura enguany, després que, en setembre, es posàs en marxa el d’Inca. Es preveu que cada any se n’obrin dos a diferents punts de la part forana de Mallorca per acostar aquests recursos, i altres activitats relacionades amb la igualtat, a tots els pobles de l’illa i no centralitzar-ho tot a Palma. Per a l’any que ve s’està fent feina per comptar amb espais de dones a Sa Pobla i a Felanitx.

 

El Consell de Mallorca aporta personal de la Direcció Insular d’Igualtat per donar suport als ajuntaments perquè puguin transversalitzar les polítiques municipals d’igualtat, així com dinamitzar l’espai mitjançant tallers, seminaris, concerts i un seguit d’activitats amb l’objectiu d’aconseguir enfortir l’associacionisme i l’ajuda mútua entre les dones.

 

Per vetllar pel bon funcionament i la coordinació de l’Espai de Dones es crearà una comissió tècnica de seguiment integrada per representants de les tres institucions, aquesta comissió també s’encarregarà d’aprovar-ne el pla d’actuació i la memòria anual de les activitats i les actuacions que s’hi hagin fet.