Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Maria Salom anuncia que el nou enllaç de l’autopista amb el Molinar i el Camí Fondo s’obrirà al trànsit el pròxim 19 de març

Maria Salom anuncia que el nou enllaç de l’autopista amb el Molinar i el Camí Fondo s’obrirà al trànsit el pròxim 19 de març

(20/02/2015)

La presidenta del Consell de Mallorca ha visitat avui les obres acompanyada pel batle de Palma, Mateo Isern, el conseller Mauricio Rovira i una representació de veïns de la barriada

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, ha anunciat avui que el nou enllaç de l’autopista de Llevant amb el Molinar s’obrirà al trànsit el 19 de març, una vegada acabats els darrers treballs del projecte. Maria Salom ha visitat avui l‘enllaç nou, acompanyada pel batle de Palma, Mateo Isern, i una representació de veïns del Molinar, per poder comprovar que les obres ja són a la recta final. Per part del Consell, també hi han estat presents el conseller d’Urbanisme i Territori, Mauricio Rovira; els director insulars de Carreteres i Relacions Institucionals, Rafel Gelabert i Maribel Crespí; el coordinador de Carreteres, José Morell, i els enginyers que han dirigit l’obra.

 

Maria Salom ha volgut destacar que  «és històric per a Palma i per les barriades del  Molinar, Portixol i Coll d’en Rebassa, que avui aquesta obra ja sigui una realitat. El Consell està per escoltar les demandes i aquesta era una reivindicació de fa més de 30 anys».

 

La presidenta del Consell ha explicat que el nou enllaç, a més, d’obrir el Molinar a la resta de la ciutat, suposa que Palma tingui una altra entrada. «L’enllaç donarà servei al 20.000 habitants del Molinar i la resta ho tindran més fàcil», ha destacat.

 

Salom també ha demanant disculpes per les molèsties originades pels desviament del trànsit necessaris per ampliar el torrent Gros de 8’5 a 35 metres i instal·lar-hi les estructures de la rotonda elevada. «Les obres són incòmodes i ens havia preocupat, però s’ha fet una feina de planificació i informació que ha permès que el trànsit hagi estat fluid».     

 

En el transcurs de la visita, els enginyers responsables de l’obra han  explicat a les autoritats i als veïns l’evolució de les obres, i s’han pogut veure els elements  que s’han protegit com un pont de l’antic ferrocarril.

 

El projecte, que  comptarà també amb un carril bici entre el Molinar i el polígon de Llevant de 1.410 metres, segons ha exposat Maria Salom,  ha tingut un pressupost de 17,9 milions d’euros que «serà finançat pel Ministeri de Foment dins el conveni de carreteres».

 

El batle de Palma, Mateu Isern, per la seva banda, també ha destacat la importància d’aquesta obra  per a la barriada del Molinar i per a la resta de Ciutat i ha agraït la planificació del Departament d’Urbanisme i Territori.

 

Finalment, el conseller Mauricio Rovira ha  subratllat la complexitat tècnica de l’obra, sobretot per la quantitat de serveis de Palma afectats per les obres. De fet, cinc milions del pressupost s’han destinat a traslladar serveis (Emaya, electricitat, gas, etc).

 

Les obres en aquest moment són a la recta final i resten els treballs de senyalització i enllumenat, així com acabar el carril bici i la darrera capa de rodadura.