Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Maria Salom signa un conveni amb el conseller de Turisme per redactar el PIAT de Mallorca, que «determinarà el futur dels nuclis turístics»

Maria Salom signa un conveni amb el conseller de Turisme per redactar el PIAT de Mallorca, que «determinarà el futur dels nuclis turístics»

(19/02/2015)

L’Agència de Turisme de les Illes Balears hi destinarà 450.0000 euros i el Consell col·laborarà amb les entitats que es puguin veure afectades per l’aplicació del Pla i s’encarregarà de tramitar-lo per a la seva aprovació

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, ha signat avui amb el conseller de Turisme i Esports del Govern, Jaime Martínez,  i el director gerent de l’Agència de Turisme Illes Balears, José Marcial Rodríguez, un conveni de col·laboració per redactar el Pla d’intervenció en àmbits turístics de Mallorca (PIAT), que exigeix la Llei de turisme de les Illes Balears aprovada aquesta legislatura. A l’acte, també hi  ha estat present el conseller d’Urbanisme i Territori, Mauricio Rovira.

 

Maria Salom ha explicat que «amb aquest conveni, el Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca donam una passa més i articulam els compromisos de cada institució per fer efectiva la redacció d’aquest important pla,  que determinarà el futur de les zones turístiques de Mallorca».

 

L’acord preveu que l’Agència de Turisme de les Illes Balears finançarà el cost total del contracte de serveis per redactar el PIAT, que es licitarà per un pressupost màxim de 450.000 euros.

 

El Consell de Mallorca, ha explicat Maria Salom, s’encarregarà de tramitar-lo segons els procediment establert fins a aprovar-lo definitivament. A més, coordinarà i col·laborarà  amb les entitats públiques o privades que es puguin veure afectades per l’aplicació del PIAT, «especialment amb els ajuntaments de l’illa», ha afegit Salom.

 

La presidenta de la institució insular ha destacat que el conveni és un reflex del «bon enteniment entre els dos organismes. El Consell de Mallorca  no va acceptar les competències d’ordenació turística perquè no era el moment oportú, però no eludim la nostra responsabilitat en la redacció i aprovació d’aquest pla d’ordenació territorial, que és la nostra competència». 

 

Finalment, Salom ha destacat que «és necessari aquest esforç perquè es tracta d’un treball amb visió de futur per Mallorca, que beneficiarà els nuclis turístics i també tota l’illa».

 

El conseller de Turisme i Esports, Jaime Martínez, per la seva banda, ha posat de manifest que el PIAT serà  el futur de la planificació turística de Mallorca, «un pla absolutament indispensable».