Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Miquel Ensenyat acudeix avui a la trobada de presidents

Miquel Ensenyat acudeix avui a la trobada de presidents

(31/08/2015)

L'encontre entre els diferents presidents dels consells amb Francina Armengol està pensat per unificar criteris sobre el paper de les institucions insulars i el traspàs de competències i finançament a cada illa

L'encontre entre els diferents presidents dels consells amb Francina Armengol, celebrat avui al Consolat de Mar,està pensat per unificar criteris sobre el paper de les institucions insulars i el traspàs de competències i finançament a cada illa. A la Conferència hi han assistit el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat; del Consell de Menorca, Maite Salord Ripoll; del Consell de Ibiza, Vicent Torres Guasch, i del Consell de Formentera, Jaume Ferrer Ribas. Durant la trobada s’ha abordat el traspàs de competències i la millora del finançament de cada un dels consells. Està previst que aquestes trobades institucionals continuïn periòdicament i de manera itinerant en les diferents illes.
“Ens hem reunit amb els presidents amb una llista de peticions per convertir els Consells en una institució útil amb capacitat d’actuació autònoma”, ha explicat la presidenta del govern, Francina Armengol.
En la conferència s'ha acordat també la creació d'un «grup d'experts» per la modificació de la nova llei de Consells Insulars, per què els consells actuïn amb més autonomia, tal com preveu l'Estatut d'autonomia aprovat en el 2007. “Volem un federalisme intern entre les diferents illes”, ha declarat Armengol.
Les peticions més importants que ha fet el president del Consell de Mallorca són el traspàs de les funcions i competències que l’Estatut d’autonomia atribueix als consells insulars en l’article 70 i que es concreten en diferents matèries. "L'organisme amb menys competències és el Consell de Mallorca, ja que els altres tenen més competències transferides. Les més importants són, d’una banda, l’ordenació i la promoció turística i, de l’altra, el transport terrestre, agricultura i joventut”, ha explicat Ensenyat.