Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Miquel Ensenyat assisteix a la 3e edició del «Ella festival»

Miquel Ensenyat assisteix a la 3e edició del «Ella festival»

(03/09/2015)

El president del Consell de Mallorca i la directora insular d’igualtat varen assistir al «Ella Festival». Es tracta d'un conjunt d'activitats lúdiques i culturals que cerca'n la visibilitat de la dona homosexual

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, va assistir, acompanyat de la directora insular d’igualtat Nina Parrón, al «Ella Festival». Es tracta d’un programa de cultura i oci que cerca la visibilitat de la dona homosexual que se celebra, des del 2012, a Mallorca amb una acollida molt bona. Aquesta darrera edició, per exemple, ha superat les 2.000 assistents. La finalitat del festival és  posicionar la lesbiana de manera visible i crear una oferta d’oci complementari pensat en les necessitats del col·lectiu.


Emmarcat en les diferents activitats del festival, ahir va tenir lloc «Ella Talks», una sèrie de ponències de dones lesbianes amb una carrera professional rellevant. D’aquesta manera les assistents coneixen de primera mà diferents models d’èxit on el fet de ser homosexual no ha influït negativament en el desenvolupament laboral d’aquestes dones. Jóhanna Sigurðardóttir, exprimera ministra islandesa i la seva dona, la periodista Jónína Leósdóttir, varen ser les encarregades de fer dues xerrades. L’exprimera ministra islandesa repassà la seva trajectòria política i els moments delicats pels quals va passar el seu país justament quan ella va prendre possessió del càrrec. Cal recordar que Islàndia va ser un dels estats europeus que va viure amb més intensitat la crisi bancària. "És significatiu que sigui una dona qui es posa en el capdavant en aqueixes circumstàncies. És un gest valent", va explicar la directora insular d'igualtat, Nina Parrón.

Per la seva banda, el president del Consell de Mallorca va ser l’encarregat de clausurar les ponències amb un breu discurs en el qual va advocar per la necessitat de ser visibles per trencar els estereotips: «Igual que Jóhanna, jo també estic casat amb una persona del meu mateix sexe», va explicar Ensenyat.

El festival començà dimarts passat amb una jornada centrada en el món empresarial destinada al sector turístic. Cal recordar que Ella també va tenir presència en la passada edició de FITUR, la fira de turisme més important del país, que es va celebrar en febrer.

Un altre dels atractius d’aquest festival és la platja Ella, on es faran les activitats aquàtiques i d’oci. El programa continua aquesta nit amb una festa de benvinguda en una discoteca per a les més de 2.000 dones lesbianes que han decidit gaudir dels encants de Mallorca i del «Ella Festival».