Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Miquel Ensenyat i Margalida Puigserver visiten les instal·lacions de Creu Roja Balears i de la Fundació Banc de Sang

Miquel Ensenyat i Margalida Puigserver visiten les instal·lacions de Creu Roja Balears i de la Fundació Banc de Sang

(01/09/2015)

El president del Consell de Mallorca i la presidenta de l'IMAS s’han desplaçat fins a la seu d’ambdues entitats per conèixer de primera mà el seu funcionament i la tasca que desenvoupen.

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, juntament amb la consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, han visitat aquest matí les instal·lacions de Creu Roja Balears per conèixer de primera mà el funcionament de l'entitat i la tasca que aquesta duu a terme.

 

Ensenyat i Puigserver han estat acompanyats per la directora insular d'Inclusió Social, Caterina Mas, així com per diversos responsables de l'entitat, entre ells Antoni Barceló, president de Creu Roja Balears, Joan Batle, secretari, i Juana Lozano, coordinadora autonòmica.

 

Ensenyat ha lloat la tasca que duen a terme des de Creu Roja Balears, i ha manifestat la intenció del nou equip de govern del Consell de seguir col·laborant i treballant conjuntament amb aquesta important entitat del tercer sector de la nostra comunitat.

 

Creu Roja és una de les entitats amb qui l'IMAS té diversos contractes de servei per al desenvolupament de dos programes de l'àrea d'Inclusió Social. D'una banda, Creu Roja gestiona la Unitat Mòbil d'Emergència Social (UMES), un servei que s'inclou dins la Xarxa d'Inserció Social, i que té com a principal objectiu donar atenció, tant nocturna com diürna a aquelles persones en situació o risc d'exclusió social que viuen al carrer, oferint-los allotjament als centres de la xarxa, així com menjar, estris bàsics d'higiene i acompanyament.

 

D'altra banda, Creu Roja s'encarrega de la gestió del programa ESPAI, de protecció i acompanyament a persones en risc d’exclusió residencial. Aquest programa, està adreçat a famílies o persones que es veuen afectades per diferents situacions que els poden conduir a la pèrdua de l'habitatge. Mitjançant aquest servei es concedeixen ajudes econòmiques tant per a residència com per a subministraments, amb l’objectiu que les famílies puguin continuar vivint al seu domicili, o facilitar-lis solucions alternatives en el cas que ja l'hagin perdut.

 

A més de les ajudes econòmiques directes, el programa ESPAI, ofereix també altres serveis com ara atenció telefònica, orientació jurídica i tallers de formació per afavorir la reinserció sociolaboral. En aquest sentit, destaca el fet que els equips de valoració, tant de l’IMAS com de Creu Roja treballen de forma conjunta per a respondre millor a les necessitats dels seus usuaris (coordinació amb programes d’inserció laboral, servei de repartiment d’aliments, RMI, etc.).

 

Per altra banda, Ensenyat i Puigserver també s'han desplaçat fins a la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears per poder conèixer la feina que es duu a terme i establir futures línies de col·laboració amb el Consell de Mallorca.

 

Puigserver ha assegurat que “des del Consell de Mallorca volem donar a conèixer entre els ajuntaments de Mallorca la tasca que duen a terme des de la Fundació Banc de Sang”. En aquest sentit Puigserver ha anunciat que a la propera sessió de l’Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca hi assistirà un dels tècnics de l’entitat per tal de potenciar les donacions entre els municipis de la nostra illa.