Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Miralles i Garrido visiten l’antiga central tèrmica d’Alcúdia

Miralles i Garrido visiten l’antiga central tèrmica d’Alcúdia

(05/07/2016)

El vicepresident Francesc Miralles i la consellera de Territori i Infraestructures han visitat les dependències de l’antiga central tèrmica d’Alcúdia amb el director general d’Endesa a Balears, Ernesto Bonnin.

El vicepresident i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, i la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, s’han desplaçat fins a Alcúdia per conèixer les instal·lacions de l’antiga central tèrmica d’Alcúdia i del poblat que hi ha a devora on hi vivien els treballadors de la central. 

Els dos consellers han estat acompanyats pel director general d’Endesa a Balears, Ernesto Bonnin, i la responsable de Patrimoni de l’empresa, Margalida Borràs. Per part del Consell, també hi ha assistit el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell.

L’antiga central tèrmica és un Àrea d’Intervenció Paisatgística definida al Pla Territorial de Mallorca (PTM), que recomana que s’ordeni mitjançant un Pla Especial. Aquesta visita s’engloba dins el procés de redacció del Pla Especial de la central tèrmica. El PTM reconeix el valor d’arquitectura industrial a l’edifici de la fàbrica i, a més a més, està catalogat per l’Ajuntament d’Alcúdia.

Fa unes setmanes, hi va haver una reunió amb els representants d’Endesa, propietaris actuals de l’edifici, d’on va sorgir la possibilitat de visitar la zona per tal de conèixer-ho de primera mà. Per altra banda, també hi va haver una trobada amb l’Ajuntament alcudienc. A partir d’ara, els contactes seguiran per anar concretant els objectius del Pla Especial.

L’antiga central tèrmica d’Alcúdia és un edifici amb un gran valor patrimonial pel que fa a la història de la indústria de Mallorca. Des del Consell, seguirem treballant perquè es pugui dur a terme el Pla Especial i que es pugui recuperar aquest indret per als ciutadans de l’illa.