Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mor l'historiador Josep Esterlich Costa, premi Jaume II del Consell de Mallorca

Mor l'historiador Josep Esterlich Costa, premi Jaume II del Consell de Mallorca

(01/11/2015)

L'historiador i sacerdot Josep Esterlich, que va rebre el premi Jaume II del Consell de Mallorca entre altres guardons, ha mort avui. Nascut en Sant Joan en 1922, fa realitzar nombroses investigacions de caràcter històric i local.

La seva trajectòria té un reconeixement de l'àmbit acadèmic i va rebre el premi 31 de Desembre i el Jaume II, que concedeix la institució insular, per la seva tasca en el terreny de la investigació i la divulgació en l'àmbit de la història i la cultura popular, particularment en tot allò que afecta la figura, l'obra i el patrimoni del Pare  Rafael Ginard Bauça.

Fou prevere de la diòcesi de Mallorca i un dels membres fundadors del Col.lectiu Teranyines, que publica les Monografies Santjoaneres.


Entre els seus treballs sobresurten el catàleg de l'arxiu parroquial de Sant Joan (1990); 'La parròquia de Sant Joan' (1900-1993) (1993); 'El pujol de Consolació de Sant Joan' (1993); 'Catàleg del museu parroquial de Sant Joan' (1993) i 'El Convent de Santa Elisabet. Beguins, Terceroles, Jerònimes 1317-2000' (2002).