Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Nits culturals a Raixa pel seu 15è aniversari

Nits culturals a Raixa pel seu 15è aniversari

(30/06/2017)

Les nits a Raixa per a celebrar el 15è aniversari de l’adquisició de la finca pública s'han iniciat persones amb el primer espectacle «El vi a la sang» a la clastra de Raixa. El proxim acte serà «Crònica de la nova cançó» tindrà lloc el 21 de juliol.

El públic assistent a l'acte de Raixa han pogut passejar pels jardins i dependències de la finca pública i la seva fisonomia històrica, gaudint de la fresca mentre esperaven linici de lespectacle. El vi a la sang és un microespectacle de lescriptor Tomàs Vibot i representat per lactor Àlex Tejedor. 

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, i el director insular de Presidència i Relacions Institucionals, Marc Herrerahan obert lacte amb una breu introducció convidant el públic a gaudir dun espai especial com és Raixa. 

Amb Àlex Tejedor, el públic sintrodueix en el món del vi, el significat al llarg de la història en làmbit festiu, ritual i també religiós. I és que el vi és un indicador del grau de civilització i el fet de consumir-lo distingia les cultures més desenvolupades de les primitives. Al mateix temps, El vi a la sang ens conta la història del vi a Mallorca, des de lantiguitat fins a lapogeu dels segles XVIII i XIX, amb el daltabaix que va significar la fil·loxera. 

La celebració del 15è aniversari de Raixa mostra la voluntat del Consell de Mallorca de seguir restaurant i invertint en aquesta joia històrica de lilla i, a més, dinamitzar-la i apropar-la a la ciutadania. Per això, una nit al mes tindrà lloc un espectacle cultural al voltant dels valors mediambientals, històrics i culturals que la finca representa.

Adjuntam informació dels propers espectacles

 

21 de juliol les 21.00 h

 
CRÒNICA DE LA NOVA CANÇÓ

El novembre del 2016, i de la mà de 3 músics professionals, neix el projecte Crònica de la Nova Cançó, que ara ja és una realitat i ha fet diferents concerts arreu de Mallorca. En aquests moments, el grup està format per 6 components amb instruments molt diferents que encaixen a la perfecció, partint dun piano de cua, un violoncel, un contrabaix i també una guitarra acústica, un flabiol mallorquí i dues veus. 


Aquest grup va néixer amb la intenció de recuperar les cançons de lluita per la llibertat que cantaven en aquell moment els cantants catalans i mallorquins, en aquest concert podrem escoltar cançons de Serrat, Llach, Maria del Mar Bonet, i algunes no tan conegudes de Josep Maria Espinàs i de Joan Isaac.

 

11 dagost a les 21.00 h

 
ESTRELLES I TALAIOTS

Estrelles i talaiots és un espectacle teatral dirigit per Carlos Garrido, i protagonitzat per Rodo Gener i Xavi Nuñez, amb la música de Mariona Forteza.

Es tracta duna recreació històrica que evoca el moment en què la República romana conquesta les illes i desapareix una cultura mil·lenària, molt més antiga i tradicional: la cultura talaiòtica.

 
Aquesta situació serveix de rerefons per reflexionar sobre el moment actual. Quan un món globalitzat, molt potent des del punt de vista econòmic, simposa sobre les petites cultures locals i namenaça seriosament la supervivència. Estrelles i talaiots funciona com un diàleg a dues veus. Duna banda, el patrici romà que impulsa la conquesta i representa els interessos duna civilització urbana, especulativa i organitzada. De laltra, lhome talaiòtic com a exponent duna civilització preurbana, tribal i arrelada a la terra.

 

1 de setembre a les 20.00 h 

 
SHOWCOOKING AMB MIQUEL CALENT
  

En aquest espectacle, que vol impulsar el producte de la terra, proper i el més natural possible, el cuiner Miquel Vicens (de Can Calent) ens explicarà com cuinar diferents plats de la cuina més tradicional, i presentar-los duna manera més innovadora. Cuinarà tres plats, i selaboraran 500 tapes del mateix plat perquè el públic assistent les pugui degustar. Per aquest espectacle, es comptarà amb la col·laboració de galletes Gori.

 

 
29 de setembre a les 20.30 h


ENTRE MONS 

 
Concert de piano i bombardí amb dos reconeguts músics, duna banda la pianista japonesa Yuko Mazutani i, de l’altra, el bombardinista mallorquí Josep Burguera (guanyador del concurs internacional de bombardí a Corea del Sud, 2010), que ens interpretaran una mescla dobres clàssiques i contemporànies de compositors d’arreu del món, partint dEspanya, passant per França, el Japó, i travessant el Pacífic per arribar a Argentina, entre daltres.