Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La compra de Sa Tanca de Can Domènech per part del Consell amplia la zona arqueològica de Pol•lèntia i en garanteix la protecció

La compra de Sa Tanca de Can Domènech per part del Consell amplia la zona arqueològica de Pol•lèntia i en garanteix la protecció

(27/07/2021)

La presidenta Cladera i la batlessa d’Alcúdia han visitat la finca, que ja és de titularitat pública

«Hi ha hagut dificultats i era una reivindicació de fa anys per anar ampliant la zona arqueològica de Pol•lèntia, i finalment, ja és una realitat» ha expressat la presidenta del Consell, Catalina Cladera, durant la visita d’avui dematí als terrenys de la finca Sa Tanca de Can Domènech, a Alcúdia, juntament amb la batlessa d’Alcúdia, Bàrbara Rebassa i el conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom. Es tracta d’uns terrenys que recentment han estat adquirits pel Consell de Mallorca per valor d’1,1 milions d’euros, amb el finançament a parts iguals de la institució insular, l’Ajuntament d’Alcúdia i el Govern de les Illes Balears.

D’aquesta manera, els terrenys d’aquesta finca, annexos a Pol•lèntia i a on segons les prospeccions arqueològiques continua la ciutat romana, ja són de titularitat pública. 

«La compra per part del Consell implica, d’una banda, la protecció immediata de l’àrea arqueològica de la ciutat romana i les restes que hi pugui haver a la finca, que ja són a una propietat pública, i d’altra, la possibilitat de seguir investigant i crear un futur centre de referència de la cultura clàssica de la mediterrània», ha dit Cladera, qui ha destacat el fet que després de tant d’anys s’hagi fet efectiva la compra dels terrenys. 

«Fins ara no era possible fer plans però una vegada que ja hem comprat la finca, sí que podem avançar en projectes concrets» ha apuntat Cladera.

En aquest sentit també s’hi ha referit la batlessa d’Alcúdia, Bàrbara Rebassa, qui ha apuntat que «la incorporació d'aquesta finca a l'àrea de Pol.lèntia és important per Alcúdia, per tot Mallorca i per Balears, i suposa una primera passa per a futures actuacions que des de l'ajuntament fa anys que reclamam, com és un espai específic dedicat a la ciutat romana».

Durant la visita als terrenys recentment adquirits, Cladera i Rebassa també s’han apropat a Pol•lèntia, a on han vist els avenços fets durant l’actual campanya d’excavacions.

Vídeos

sa tanca