Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Mallorca esportiva i la seva gastronomia, protagonistes d’una acció de promoció turística als Països Baixos

La Mallorca esportiva i la seva gastronomia, protagonistes d’una acció de promoció turística als Països Baixos

(28/06/2022)

Excel·lent acollida de l’esdeveniment que Turisme de Mallorca ha dut a terme a Utrecht, en col·laboració amb Turespaña.

Mallorca està present al llarg de tota aquesta setmana al Països Baixos, en concret, a la ciutat holandesa d’Utrecht, a on es duu a terme una acció per promocionar l’illa com a destinació esportiva i gastronòmica. L’acció es desenvolupa en coordinació amb l’oficina de Turespaña a Països Baixos i el vespre del 27 de juny va donar començament amb un esdeveniment de networking i promoció amb un important grup de prescriptors d’aquest país.

La directora insular de Promoció turística, Lucía Escribano, ha presentat aquesta acció en la ciutat holandesa i ha destacat que és fonamental «no tan sols per mostrar a un mercat emergent pel que fa a turisme esportiu, sinó també per focalitzar l’acció promocional en productes desestacionalitzadors que, a més, contribueixen a dinamitzar altres com ara, la gastronomia».

L’esdeveniment ha comptat també amb la participació del president d’ASCAIB, José Cortés, encarregat de dissenyar un menú que es podrà gaudir al llarg de tota la setmana al cèntric restaurant Winke van Sinkel. Es tracta dels mateixos plats que també s’han servit en l’acció de networking i que van comptar amb una excel·lent acollida per part de tots els participants.

El fet que enguany la Volta Ciclista a Espanya comenci precisament a Utrecht ha estat el motiu pel qual s’ha dissenyat un esdeveniment promocional de la nostra illa en aquest mercat. Cal destacar que aquesta prova esportiva comença el 19 d’agost a Holanda i té previstes tres etapes en aquest país, visitant d’Utrecht, ‘s-Hertogenbosch i Breda. D’aquesta manera, Mallorca es posiciona al centre del focus esportiu europeu.

Networking, esports i gastronomia

Tot i que l’acció es duu a terme al llarg de tota la setmana, ahir va donar començament amb un sopar degustació de receptes tradicionals mallorquines que utilitzen producte local i que va dissenyar el xef José Cortés. Cal destacar que el restaurant a on va tenir lloc la trobada és un establiment de llarga trajectòria en la ciutat d’Utrecht que s’ubica en un edifici protegit, d’estil neoclàssic, ubicat en un dels entorns més dinàmics d’aquesta localitat.

Més de 60 agents i periodistes que han pogut degustar aquest menú que té per finalitat apropar l’illa a través del paladar mitjançant una proposta tan mallorquina com és el trempó, llom amb ametlles i tumbet, llobarro a la mallorquina, i les postres, cremadillos amb sobrassada i mel amb menjar blanc. També es van servir vins mallorquins de Vi de la Terra de Mallorca.

Aquests mateixos plats podran ser degustats pels clients del restaurant Winke van Sinkel fins al proper diumenge. A més, al mateix entorn, s’ha instal·lat un punt d’informació ubicat al centre de la ciutat que al llarg de tota aquesta setmana apropa als neerlandesos la proposta esportiva de Mallorca, amb especial incidència en l’esport del ciclisme donada la conjuntura de la celebració de la Volta Ciclista a Espanya.