Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Obert el termini per presentar projectes artístics per a les sales d’exposicions del Consell de Mallorca

Obert el termini per presentar projectes artístics per a les sales d’exposicions del Consell de Mallorca

(11/11/2019)

El Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca ha aprovat les normes reguladores de selecció de projectes de l’àmbit de les arts plàstiques i visuals, per exhibir-los al Centre Cultural la Misericòrdia, al Centre de Cultura “Sa Nostra”, així com al Museu Krekovic, durant l’any 2020.

L’objectiu d’aquesta convocatòria és la promoció i la divulgació cultural, així com la millora de la continuïtat, coherència i transparència de la gestió dels espais expositius.

Les exposicions poden ser de dos tipus: propostes expositives que el Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística assumeix com a pròpies i per cessió de l’espai expositiu.

En la convocatòria pot participar qualsevol persona, col•lectiu, associació o entitat que ho desitgi, de manera individual o col•lectiva, en qualsevol modalitat de les arts plàstiques i visuals i amb projectes expositius inèdits, expressament concebuts o adaptats als espais de les sales multiusos del Centre Cultural la Misericòrdia, a la sala d’exposicions del Centre de Cultura “Sa Nostra” i a la sala d’exposicions temporals de l’edifici Krekovic. La Secció de Museus i Belles Arts de la Direcció Insular de Cultura facilitarà la informació necessària sobre les característiques d’aquests espais als artistes interessats.

A l’hora de seleccionar un projecte es tindrà en compte el rigor científic i cultural del discurs expositiu, així com la qualitat de la mostra, la integració dins l’espai expositiu i la viabilitat, l’aposta creativa o el valor pedagògic i l’interès cultural per al públic que assisteixi a l’exposició, entre d’altres criteris.

Atès que una de les línies expositives de la Secció de Museus i Belles Arts són les temàtiques que es volen potenciar de la col•lecció pictòrica del Consell de Mallorca, es valoraran amb preferència les exposicions sobre artistes mallorquins de la segona meitat del segle XIX i principis del segle XX, així com d’artistes forans que han residit a Mallorca.

Es poden presentar projectes fins al 22 de novembre de 2019.

Podeu consultar els tràmits necessaris aquí.