Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Patrimoni destina 270.000 euros a recuperar espais arqueològics i paleontològics a Mallorca

Patrimoni destina 270.000 euros a recuperar espais arqueològics i paleontològics a Mallorca

(25/04/2022)

Particulars, ajuntaments i universitats tenen fins al 4 de maig per presentar les sol·licituds.

La Direcció Insular de Patrimoni ha publicat la convocatòria de subvencions de 2022 per recuperar espais arqueològics i paleontològics a Mallorca, dotada amb 270.000 euros, i que servirà per promoure la recuperació dels espais arqueològics i paleontològics, alhora que se’n fomenta el coneixement, manteniment, accessibilitat i conservació. Els beneficiaris d’aquests ajuts poden ser particulars, ajuntaments i universitats, amb partides de 90.000 euros previstes per a cada grup. 

Poden rebre aquests ajuts actuacions com ara col·locació de senyals; neteja i manteniment dels espais; consolidació d'estructures; implementació de recorreguts; millora de la mobilitat, i restauració-conservació dels espais. També poden ser objecte de finançament la restauració de béns mobles recuperats dels jaciments, així com l'execució d'actuacions arqueològiques que siguin imprescindibles per dur a terme les tasques de conservació. 

El projecte de recuperació d'espais ha de comptar amb un equip tècnic qualificat i requereix l'autorització prèvia i preceptiva de la Comissió Insular de Patrimoni Històric. Tant la restauració de béns mobles com les tasques de conservació han d'estar del tot justificades i acceptades per la Comissió Tècnica d'Avaluació. En cap cas, les intervencions arqueològiques d'excavació o prospecció necessàries per dur a terme el projecte de conservació-restauració no poden superar el 20 % del pressupost del projecte presentat. 

La concessió de les subvencions es durà a terme mitjançant règim de concurrència competitiva, segons els criteris de puntuació establerts a la base 10, de tal manera que s'aniran concedint les subvencions sol·licitades segons l'ordre de puntuació obtinguda fins exhaurir el crèdit.

Podeu consultar tota la informació aquí.

La presentació de sol·licituds s’ha de fer a través del registre electrònic del Consell de Mallorca al següent enllaç: https://cim.sedipualba.es/segex/tramite.aspx?idtramite=12082