Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Patrimoni se suma un any més a les Jornades Europees de Patrimoni

Patrimoni se suma un any més a les Jornades Europees de Patrimoni

(31/10/2019)

Durant tot el dematí, mig centenar de persones han gaudit d’alguna de les visites guiades

La Direcció Insular de Patrimoni ha organitzat avui tres visites guiades a diferents intervencions fetes o que s’estan fent i hi han participat unes cinquanta persones.  Aquesta iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea se celebra ininterrompudament des de 1999 i es considera la iniciativa més important d’Europa relacionada amb el patrimoni cultural.

En el marc de les JEP 2019, s’ha duit a terme una visita guiada al ramal de la síquia d’en Baster, que abasteix d’aigua el monestir de la Real, i s’hi ha pogut veure aquesta infraestructura en funcionament. Ha estat possible gràcies a la col·laboració del monestir de la Real i la comunitat de regants de la síquia d’en Baster.

D’altra banda, un grup d’unes 20 persones ha pogut veure les obres de restauració dels molins hidràulics de Galatzó a Calvià i escoltar les explicacions de la responsable dels projectes i coordinadora de la Unitat de Patrimoni Historicoindustrial del Consell de Mallorca, Aina Serrano. Els molins es documentaren per primera vegada l’any 1501 i ara el Consell n’està duent a terme la restauració arquitectònica i de la maquinària.

La tercera activitat organitzada avui, amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni, ha estat una visita guiada al taller de restauració del Bisbat de Mallorca a Palma, en el marc de la Comissió Mixta.