Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’actriu Nastassja Kinski serà distingida amb el primer Premi de Cinema de Mallorca

L’actriu Nastassja Kinski serà distingida amb el primer Premi de Cinema de Mallorca

(24/10/2022)

La gala inaugural de l’Evolution Mallorca International Film Festival presenciarà l’entrega del guardó creat pel Consell de Mallorca.

El Consell de Mallorca, a través de la Mallorca Film Commission, entrega el primer Premi de Cinema de Mallorca (Mallorca Film Award) a l’actriu Nastassja Kinski. La protagonista de pel·lícules com Tess i París, Texas serà homenatjada a la gala inaugural de l’Evolution Mallorca International Film Festival, que tendrà lloc el 26 d’octubre.

«És una actriu amb una gran trajectòria internacional que des de Mallorca volem reconèixer, i és la primera a qui donarem aquest nou guardó Premi de Cinema de Mallorca, de la Mallorca Film Commission» ha expressat la presidenta Cladera. 

El conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, ha exposat que «des de les administracions volem formar part dels festivals i contribuir a aquesta indústria tan potent a l'illa de Mallorca».

L'actriu alemanya, de 61 anys, ha treballat al llarg de la seva carrera en més de seixanta pel·lícules, algunes amb directors tan aplaudits com Wim Wenders, Roman Polanski, Francis Ford Coppola o David Lynch. Gràcies a la seva interpretació al film Tess, va obtenir el Globus d’Or a la millor actriu revelació.

L’Evolution Mallorca International Film Festival es celebrarà del 26 d’octubre al primer de novembre. El programa d'aquesta edició, l'onzena, és extens i divers: presenta un total de 127 títols procedents de 24 països, dels quals 89 són estrenes nacionals, 17 europeus i 21 mundials.