Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Presentació del Certamen d’Arts Gent Gran 2019

Presentació del Certamen d’Arts Gent Gran 2019

(08/01/2019)

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, i el director insular de Promoció Sociocultural, Javier Ramos, han presentat la tercera edició del Certamen d’Arts Gent Gran 2019 que s’iniciarà amb la categoria de les arts escèniques a partir de dia 23 de gener.

Més de 900 persones majors de 60 anys participen en grups o individualment a les tres categories que conformen el Certamen: arts escèniques, arts plàstiques i arts musicals que s’iniciarà aquest 23 de gener i finalitzarà el 19 de març.

«L’objectiu és potenciar el benestar col·lectiu de les persones grans, l’envelliment actiu i la participació de la gent gran en tots els àmbits de la societat; així com potenciar i divulgar les aportacions dels majors amb inquietuds artístiques». Ha exposat Jurado durant la presentació.

El certamen d’Arts Gent Gran 2019, organitzat pel Departament de Participació Ciutadana i Presidència del Consell de Mallorca, s’adreça a totes les associacions de gent gran de Mallorca sense ànim de lucre i constituïdes legalment i, sobretot, a les persones majors de 60 anys que participen en grups o tallers artístics no professionals. Fora de concurs també hi participaran les llars de l’IMAS, l’ONCE i qualsevol altra entitat pública que treballi amb gent gran.

Llubí, Muro, Petra, Alaró, Santanyí, Calvià, Sant Llorenç des Cardassar, Alcúdia i Manacor són els ajuntaments que enguany col·laboren cedint els seus teatres i que ajudaran a descentralitzar el certamen, per fer arribar l’oferta artística a tota l’illa. A més, des del Consell, s’habilitarà un servei d’autobús gratuït per a totes les associacions de persones majors que desitgin assistir com a públic als esdeveniments teatrals, musicals i exposicions. Per poder reservar plaça, s’ha de telefonar al Centre Sociocultural de Manacor (971 551 348 en horari d’oficina).

Jurado ha volgut agrair als ajuntaments i al Departament de Cultura, Patrimoni i Esports, la col·laboració en la cessió dels espais i, sobretot, la col·laboració de la Federació de Persones Majors de la Part Forana, en la modalitat d’arts musicals, ja que anteriorment, abans que es fes aquets Certament, era una trobada de corals que ells mateixos organitzaven.

La gala de cloenda i entrega de premis de totes les disciplines se celebrarà el dia 19 de març a l’auditori de Manacor.

Cada modalitat està dotada d’uns premis específics:
• Tres premis tècnics concedits per un jurat professional, amb tres classificacions: 1r 600 €, 2n 400 € i 3r 200 €.

• Un premi a la millor obra o actuació concedit pel públic amb tres classificacions: 1r 600 €, 2n 400 € i 3r 200 €.

• I tres premis especials de 400¿€ cada un.

Arts escèniques

En aquesta disciplina, s’han inscrit 10 companyies que sumen 94 participants en total que actuaran als teatres municipals de Muro, Petra, Llubí, Alaró i Santanyí.

Les associacions de gent gran que ho desitgin es poden apuntar al Centre Sociocultural de Manacor al telèfon 971 551 348 abans del 18 de gener. El Consell els posa l’autocar per desplaçar-se gratuïtament. El preu de cada representació és de 3¿€ que es destinen als teatres cedits. Totes les funcions són a les 19¿h i les places restants estaran obertes al públic en general pel mateix preu.

Participants
Majors de Melià Hotels amb Punyeteros doblers; Germandat de Mestres Jubilats i Mestres Jubilades de les Illes Balears amb Sa madona de s’Estaca; ONCE Illes Balears amb N’Arnau l’assistent; Persones Majors de Son Forteza, Padrina com va ésser?; Amics de la Tercera Edat de Binissalem amb Mort qui t’ha mort; IMAS Llar de Llucmajor, Els calçons de mestre Lluc; Pensionistes i Jubilats de Santa Maria del Camí, El baül de madò Banaula; Persones Majors de Son Sardina, Sa Garriga i Son Espanyol, La seu plena d’ous; Gent gran del Camp Rodó, Per ser rics hem de ser amics i la Universitat Oberta de Majors amb L’adúltera de París.

Arts musicals

Com a novetat, enguany s’ha introduït la disciplina de grups instrumentals a més de les polifòniques.

A les corals hi participen grups que tinguin fins a un 20 % màxim de components menors de 60 anys i, com a novetat, també hi poden participar grups únicament instrumentals. Cada coral interpretarà dues peces. En total s’hi han inscrit 22 agrupacions que suposen 689 persones, entre cantaires i músics.

La categoria d’Arts Musicals s’ha dividit en tres concerts que tindran lloc tres dissabtes de febrer.

2 de febrer a l’Auditori de Peguera 
Gent Gran el Toro, Amics de la Tercera Edat Bona Gent, el Club Horizonte, Gent Gran de Son Ferriol, Gent Gran del Camp Rodó, Germandat de Mestres Jubilats i Mestres Jubilats de Balears i l’Esplai Gent Gran Es Fortí.

9 de febrer Auditòrium Sa Màniga de Cala Millor
Gent Gran Punta de n’Amer, Tercera Edat de Ses Salines i Colònia de Sant Jordi, Persones Majors de Porreres, Persones Majors de Sant Joan, Persones Majors de Son Sardina, Persones Majors de l’Encarnació, Persones Majors de Montuïri.

16 de febrer Auditori d’Alcúdia
Gent Gran de Son Dameto, l’IMAS Llar de Felanitx, l’Orquestra Gent Gran de Mallorca, Persones Majors de Sant Jordi, Real Hermandad de Veteranos de las Fuerzas Armadas y de la Guardia Civil de Mallorca, IMAS Llar de Llucmajor, Persones Majors de Santanyí, Persones Majors de Santa Maria.

Arts plàstiques

Un comissariat ha estat l’encarregat de fer una selecció de 75 obres de pintura i escultura de totes les associacions que tenen taller artístic. Aquestes obres es repartiran en tres centres a Palma, Inca i Manacor (el Centre Cultural la Misericòrdia, de Palma; el Centre Sociocultural de Manacor i el Centre Sociocultural d’Inca).

Les tres inauguracions seran dia 15 de febrer: a les 10 h a Inca, a les 12 h a  Manacor i a les 18 h a Palma. Les exposicions romandran obertes al públic del 15 al 22 de febrer de 9 a 13 hores.