Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Presentat el programa d’actes de la Setmana de la Prevenció d’Incendis 2015

Presentat el programa d’actes de la Setmana de la Prevenció d’Incendis 2015

(06/11/2015)

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha assegurat que “inculcar els coneixements dels riscos i les capacitats per actuar davant ells és una aposta decidida d’aquest Consell per tal de fer de Mallorca una illa més segura”.

La sala d’audiències de l’edifici de Palau Reial del Consell de Mallorca ha estat avui l’escenari de la presentació del programa d’actes de la Setmana de la Prevenció d’Incendis 2015, organitzats per la Fundación MAPFRE, amb la col·laboració de la Direcció Insular d’Emergències i la Asociación Profesional de Técnicos de Bomberos (APTB).

 

Es tracta d’un programa formatiu i de sensibilització l’objectiu del qual és divulgar, entre la població en general, coneixements d’autoprotecció per tal de poder identificar els riscs que es poden donar al nostre entorn (llars, col·legis, centres de treball, etc.) per poder-hi actuar amb els coneixements necessaris.

 

En aquest sentit, el president del Consell, Miquel Ensenyat, ha manifestat la necessitat de transmetre a la ciutadania els coneixements necessaris en matèria de prevenció d’incendis. Ensenyat ha dit que “inculcar els coneixements dels riscos i les capacitats per actuar davant ells és una aposta decidida d’aquest Consell per tal de fer de Mallorca una illa més segura”.

 

Per la seva part, el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, ha assegurat que “la prevenció és un eix fonamental del pla estratègic dimensionat a la Part Forana”. Font ha remarcat la importància que té, tant per la institució així com pel seu departament, el fet de treballar des d’una òptica municipalista, especialment des dels serveis d’emergències.

 

El director territorial de MAPFRE, Javier Olías, ha agraït al Consell de Mallorca i a la APTB la seva tasca de col·laboració en la Setmana de la Prevenció d’Incendis 2015. Com a novetat, Olías ha destacat l’edició de noves guies de prevenció d’incendis per a llar i locals comercials, al mateix temps que ha posat de manifest que “durant els mesos d’hivern és quan es produeixen el 50% de les víctimes a incendis a la llar; és per això que és ara quan més s’ha de conscienciar a la ciutadania sobre la prevenció”.

 

A l’acte també hi ha assistit la directora insular d’Emergències del Consell, Paola van Gent, el director gerent de la Asociación Profesional de Técnicos de Bomberos (APTB), Carlos Careceda, i el tècnic dels Bombers de Mallorca que ha coordinat el programa d’actes, Pep Garcia.

 

Aquest és el programa d’actes de la Setmana de la Prevenció d’Incendis 2015:

 

 

Dilluns, 9 de novembre

 

Lloc: CP Escola Nova de Porreres

11h: Simulacre d’incendi i evacuació en centres docents: Jornada de multiactivitats preventives en un centre docent d’educació infantil i de primària. Assessorament sobre la implementació i posada en marxa del Pla d’Autoprotecció del centre dirigit a l’equip directiu. Pràctiques en el maneig d’extintors en conats d’incendi.

12h: Simulacre d’emergència i evacuació general del centre. Distribució de material didàctic de prevenció als alumnes.

13h: Reunió final per extreure’n conclusions i proposar millores. Col·loqui amb els professors, equip directiu, associació de pares i bombers.

 

 

Dimarts, 10 de novembre

 

Lloc: IES Santanyí

10h:  Jornada de multiactivitats preventives en el centre docent: Projecció de la pel·lícula «Com sobreviure a un incendi» i explicació de com funciona i com s’ha d’usar el detector d’incendis. Assessorament sobre la implementació i posada en marxa del Pla d’Autoprotecció del centre dirigida a l’equip directiu. Pràctiques en el maneig d’extintors en conats d’incendi.

12h: Simulacre d’emergència i evacuació general del centre.

13h: Reunió final per extreure’n conclusions i proposar millores. Col·loqui amb els professors, equip directiu, associació de pares i bombers.

 

 

Divendres, 13 de novembre

 

Lloc: Auditori de Santa Margalida. Carrer de s’Abeurador, 4

11h:Representació de l’obra de teatre «Dos murris i un bomber» de la companyia “Sin fin” dirigida a tota la població escolar d’Educació Infantil i primer cicle d’Educació Primària del municipi de Santa Margalida per donar-los a conèixer comportaments preventius i mostrar accions correctes d’actuació en cas d’incendi.

 

 

Dimecres 18 de novembre

 

Lloc: Plaça Sta. Maria la Major. Centre històric i comercial d’Inca

De 16h a 20h: Participació a la fira Dijous Bo. Estand de presentació dels Bombers de Mallorca. Repartiment de material divulgatiu de seguretat contra incendis i consells de prevenció a grups escolars. Exposició de vehicles operatius de bombers. Demostracions públiques de prevenció.

 

 

Dijous, 19 de novembre

 

Lloc: Plaça Sta. Maria la Major. Centre històric i comercial d’Inca

De 10h a 21h: Participació a la fira Dijous Bo. Estand de presentació de Bombers de Mallorca. Repartiment de material divulgatiu de seguretat contra incendis i consells de prevenció a grups escolars. Exposició de vehicles operatius de bombers. Demostracions públiques de prevenció.