Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Quatre dissabtes d'escalada en bloc amb l'AX Boulder Series Valldemossa 2016

Quatre dissabtes d'escalada en bloc amb l'AX Boulder Series Valldemossa 2016

(18/08/2016)

La competició vol afavorir l’accés dels més joves des de l’esport base a aquesta modalitat esportiva, alhora que ofereix un espai on els esportistes d’alt nivell poden desenvolupar les seves capacitats i millorar-les en un entorn competitiu. Les competicions comencen aquest dissabte, 20 d’agost, segueixen el 3 i 17 de setembre, i finalitzaran el 8 d’octubre.

Els aficionats a l’escalada en bloc tenen una cita a partir d’aquest dissabte a Valldemossa amb la primera edició de la lliga AX Boulder Series Valldemossa 2016, que ofereix un espai de competició en cinc categories: infantil mixte no competitiu (per a nins i nines d’entre 5 i 8 anys); infantil mixte competitiu (per a nins i nines d’entre 9 i 12 anys); juvenil, categoria masculina i femenina (per a edats d’entre 13 i 16 anys); senior debutant femení i senior debutant masculí.

 

Una competició que, en paraules d’Alejandro Mañana, organitzador de l’esdeveniment “pretén afavorir l’esport base d’aquesta modalitat esportiva, considerada com a minoritària a nivell general però que a Mallorca compta amb un gran nombre de practicants. Així i tot, s’organitzen molt poques activitats competitives. Volem garantir el relleu generacional a nivell competitiu, però també contribuir a la creació d’un circuit competitiu estable que afavoreixi la millora de les capacitats dels millors escaladors de la nostra illa. Necessitam un sistema de competicions que serveixi de preparació dels escaladors abans de participar en competicions nacionals”.

 

L’AX Boulder Series Valldemossa 2016 compta amb el suport de la Direcció Insular d’Esports del Consell de Mallorca, de la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada, de l’Ajuntament de Valldemossa, entre d’altres. Organitzat per AX Boulder Series oferirà quatre jornades competitives, que se concreten en quatre dissabtes: 20 d’agost, 3 i 7 de setembre i 8 d’octubre. El format que ofereix és el de lliga en bloc, amb 29 problemes de bloc, que van des de 4º fins a 8º graus de dificultat. El sistema de classificació serà per acumulació de puntuación i els guanyadors seran aquells que hagin acumulat més punts al finalitzar les quatre proves. 

 

Per a més informació: https://www.facebook.com/ax.boulderseries