Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Queda obert al pas el tram de la carretera vella de Pollença a Lluc al seu pas per la finca de Ca na Borrassa

Queda obert al pas el tram de la carretera vella de Pollença a Lluc al seu pas per la finca de Ca na Borrassa

(15/09/2017)

La institució insular també ha iniciat el procés per recuperar el tram d’aquest camí públic que passa per la finca de Can Pontico

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i la consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, hi han col·locat el darrer cartell de senyalització de la carretera vella de Lluc a Pollença al seu pas per la finca de Ca na Borrassa i han retirat el tancament. A partir d’ara aquest camí públic, que forma part de la Ruta de Pedra en Sec (GR-221) ja té accés lliure després que aquest fos recuperat el passat mes de juliol i que operaris de la institució insular hagin acabat els treballs de condicionament del camí públic.

 

A l’acte també hi ha participat el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, el regidor de medi ambient de l’Ajuntament de Pollença, Bartomeu Cifre, el conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, la directora insular Patrimoni, Kika Coll, així com representants de la Plataforma Pro Camins Públics.

 

Per celebrar aquesta fita els assistents han fet una petita excursió per aquest camí públic que finalment ha recuperat el seu traçat original, evitant que els senderistes hagin d’anar per la carretera.

 

El president Miquel Ensenyat ha dit que “és un dia d’estar contentes perquè hem aconseguit una fita que m’hos havíem marcat a principi de legislatura que era obrir camins que estaven tancats i amb l’obertura d’aquest camí avui amb aconseguit una fita important en aquest sentit. Després de deu anys a la fi retornem als mallorquins i mallorquines una part del patrimoni que era seu”. A més, ha volgut agrair per totes les persones, associacions i entitats que han lluitat perque això fos possible.

 

Per la seva part, la consellera Espeja ha anunciat que “aquesta mateixa setmana ja s’ha comunicat als propietaris de la finca de Can Pontico l’inici del procés de recuperació del tram de la carretera vella Pollença Lluc que tenen ocupat. La nostra intenció és que tots els camins públics estiguin lliures de barreres perquè la ciutadania els pugui gaudir”.

 

El 8 de març de 2012 s’aprova un Acord de Ple relatiu a declarar formalment la carretera vella de Lluc a Pollença camí públic i acordar la recuperació del seu traçat (dels anys 1916 i 1920). Des del 2016, i per dues vegades es va requerir, mitjançant resolucions, a la propietat de la finca perquè retirés les barreres que impedien el pas.

 

La propietat va interposar recurs d’alçada contra la darrera d’aquesta resolució d’apercebiment, que va ser desestimat i el Decret de desestimació d’aquest recurs d’alçada  va esdevenir ferm i inatacable (3 d’abril de 2017).

 

Després d’haver expirat en més de 15 dies el període que tenia el propietari per retirar la barrera, des del Consell de Mallorca es va decidir el passa 24 de juliol obrir el camí seguint els articles 97 a 100 de la Llei 30/1992 d’acord amb la Disposició transitòria tercera de la Llei 39/2015 d’1 d’octubre del procediment comú de les administracions públiques per acabar amb la usurpació o pertorbació existent. Si bé, per garantir la seguretat i en vista que a la finca privada hi ha bestiar amollat, es va decidir dur a terme actuacions de delimitació del camí públic.