Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Resolta la concessió d’ajudes pel desenvolupament d’activitats culturals als pobles de Mallorca

Resolta la concessió d’ajudes pel desenvolupament d’activitats culturals als pobles de Mallorca

(25/09/2021)

Una seixantena de projectes d’ajuntaments com espectacles, esdeveniments, activitats i llibre han rebut la subvenció per 2021. 

El Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística ha resolt ja la convocatòria de subvencions pel desenvolupament d’activitats d'administració local o dels organismes autònoms que en depenen. La quantia total de 400.000 euros ha estat repartida en tres línies de concessió: projectes culturals, fires, mostres, certàmens i festivals d'arts escèniques i edició de llibres, fonogrames i audiovisuals.

Així, gràcies a aquestes subvencions s’han duit a terme o es duran projectes com el I Festival Líric de Llucmajor o el Clàssics cultivats i Festival de música lírica a Campos. El pressupost total per aquesta primera línia destinada a Projectes culturals era de més de 250.000 euros que finalment s’han dividit entre 29 ajuntaments. 

Pel que fa a la línia 2, per fires, mostres, certàmens i festivals d'arts escèniques, els  101.800 euros han estat repartits entre sis esdeveniments culturals d’àmbit local, com per exemple el XXVI Fira de teatre de Manacor o el Cool Days Festival d’Artà. 

Els més de 46.000 euros destinats a la línia 3, edició de llibres, fonogrames i audiovisuals, han estat repartits entre 25 activitats culturals, on pràcticament totes elles han rebut la dotació màxima de 2.000 euros de subvenció. Així, gràcies a aquestes ajudes s’han pogut editar i publicar títols com La Història de Vilafranca en còmic, l’edició del llibre de S’Era Esfondrada de Sencelles o del llibre d’arts plàstiques i visuals del Casal de Cultura Can Gelabert de Binissalem.

Podeu consultar el llistat complet de les ajudes concedides al BOIB.

Subvencions a espais de creació

D’altra banda, aquesta setmana el BOIB ha publicat la concessió de  84.511,88 euros en subvencions a favor de les entitats que gestionen espais de creació artística contemporània i sales alternatives d’exhibició. Els espais que han rebut subvenció el 2021 són Sala La Fornal, 6A Galeria d'art/ Taller 6A, Sa Talaia, Centre cultural Casa Planas i el Centre d’Investigació Escènica de Sineu.