Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Reunió amb batles i batlesses de Mallorca perquè s’adhereixen al Pacte per al Clima i l’Energia

Reunió amb batles i batlesses de Mallorca perquè s’adhereixen al Pacte per al Clima i l’Energia

(07/09/2019)

El Consell de Mallorca atorga subvencions als ajuntaments adherits perquè redactin un pla d’acció municipal per combatre el canvi climàtic

 

La direcció insular de Desenvolupament Local ha organitzat aquesta setmana una reunió amb representants dels municipis mallorquins que encara no s’han adherit al Pacte de Batles i Batlesses per al Clima i l'Energia per tal de motivar-los perquè s’hi uneixin. 

El Pacte de Batles i Batlesses és una iniciativa europea en què les entitats locals es comprometen a implantar els objectius de la Unió Europea en matèria de clima i energia. A Mallorca està coordinada pel Consell, que defensa fermament la redacció de plans d’acció municipals que facin front als reptes del canvi climàtic. Actualment, hi ha trenta-quatre municipis adherits, dels quals trenta-dos ja estan redactant un Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC). La institució insular, amb jornades com aquesta, vol incentivar la resta d’ajuntaments perquè s’uneixin.

El director insular de Desenvolupament Local i Caça, Jaume Tomàs, amb el personal d’Assessorament del Pacte de Batles i Batlesses de Mallorca, ha exposat les línies d’ajuts del Consell per als municipis que s'adhereixin al Pacte. Aquestes ajudes els subvencionen la redacció dels anomenats PAESC. De fet, fins al 7 d'octubre els municipis poden sol·licitar subvencions per redactar els seus plans, que han d’incloure actuacions per combatre el canvi climàtic i reduir les emissions de CO2.