Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

S’inicia la campanya de vacunació de Salut contra la grip estacional 2021/22 a les residències de gent gran de l’IMAS

S’inicia la campanya de vacunació de Salut contra la grip estacional 2021/22 a les residències de gent gran de l’IMAS

(04/11/2021)

La residència OMS-Sant Miquel ha estat la primera en iniciar ronda d’administració del vaccí 

La residència OMS-Sant Miquel, gestionada per l’IMAS ha iniciat la campanya de vacunació contra la grip que du a terme la conselleria de Salut a les persones majors que resideixen als centres residencials de gent gran de Mallorca, públics i privats, per tal de prevenir en la mesura del possible que puguin veure’s afectades per aquesta malaltia.

Els residents del centre Oms-Sant Miquel de l’IMAS han estat les primeres persones majors en rebre la vacuna contra la grip, a l’igual que ja encetaren en el seu moment la ronda de vacunació contra la COVID-19 el desembre de 2020. L’edat mitjana dels seus usuaris és de 85 anys.

Es preveu que avui es vacunin el 81% dels 83 residents d’aquest centre Oms/Sant Miquel de l’IMAS, així com pràcticament la totalitat dels 12 usuaris del centre de dia. Els propers dies, també s’administrarà la vacuna contra la grip  a gairebé tots els residents de la resta de residències de l’IMAS com són la Llar d’Ancians i la residència La Bonanova, a Palma; Bartomeu Quetglas a Felanitx i Huialfàs a Sa Pobla.

La grip és una malaltia infecciosa, molt contagiosa, causada per un virus que pot afectar de manera greu, sobretot els infants petits, la gent gran, les persones que pateixen altres malalties i les dones embarassades. Cal recordar, que en alguns casos a les persones majors de 70 anys se’ls administrarà la vacuna de la grip el mateix dia que se’ls citi per rebre la tercera dosi de la COVID, si bé no és el cas de la gent gran que resideix a qualsevol dels centres de la xarxa d’atenció a la dependència de Mallorca, que ja varen rebre al setembre aquesta dosi de reforç contra la COVID-19.

Aquesta campanya de vacunació de la conselleria de Salut contra la grip estacional es perllongarà fins els proper dia 21 de novembre, quan es donarà pas a la vacunació de la població en general.