Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Sencelles s’adhereix a l’Agència de Defensa del Territori

Sencelles s’adhereix a l’Agència de Defensa del Territori

(27/09/2018)

Amb aquest són 25 els municipis que deleguen al Consell les competències en matèria d’ordenament jurídic de l’urbanisme.

L’Agència de Defensa del Territori i l’Ajuntament de Sencelles han signat un conveni mitjançant el qual el consistori delega part de les seves competències en matèria de disciplina urbanística, en concret la incoació d’expedients sancionadors i de restitució de la legalitat. A partir d’ara, l’agència, que depèn del Departament de Territori i Infraestructures, assumirà les competències d'inspecció, supervisió, sanció i restabliment de la legalitat urbanística en aquest municipi.

L'àmbit de la delegació dels ajuntaments se cenyeix a les obres, usos del sòl i actuacions que es desenvolupin sense llicència o ordre d'execució o sense ajustar-se a les condicions que pertoquen en les diferents categories de sòl rústic del terme municipal. Queden excloses les actuacions que es duguin a terme en sòl urbà.

Amb Sencelles, són 25 els municipis que han signat la delegació de competències: Campanet, Puigpunyent, Algaida, Marratxí, Son Servera, Montuïri, Artà, Felanitx, Mancor de la Vall, Alaró, Bunyola, Santa Maria del Camí, Sóller, Búger, Selva, Llubí, Capdepera, Fornalutx, Sineu, Campos Manacor, Inca, Esporles i Pollença. L'Agència també actua directament sobre Banyalbufar, Deià, Escorca i Estellencs, ja que la Llei d'urbanisme de Balears estableix que tot el sòl rústic protegit és de la seva competència directa.