Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Ses Voltes acollirà el festival de música en català Gira Illa

Ses Voltes acollirà el festival de música en català Gira Illa

(06/05/2022)

Serà dissabte, 14 de maig amb les actuacions d' Alanaire, Anegats, Reïna i Suasi i els Electrodomèstics

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha presentat avui el festival Gira-Illa, acompanyada del regidor de Cultura i Benestar Social de Palma, Antoni Noguera. Aquest festival de música en català serà dissabte 14 de maig a Ses Voltes a partir de les 19.00 hores i comptarà amb les actuacions dels grups mallorquins Alanaire, Anegats, Reïna i Suasi i els Electrodomèstics. L'entrada és de franc.

Segons han explicat Busquets i Noguera, aquest festival és possible gràcies a la col·laboració entre el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma, concretament de les àrees de Cultura d'ambdues institucions. La vicepresidenta del Consell ha destacat que «aquest esdeveniment neix de l'amor a la llengua i la música i té com a objectiu enriquir l'oferta d'oci en la nostra llengua». «En la composició del cartell s'ha tengut en compte que són una mostra de grups de Mallorca, actuals, que canten en català, que tenen projecció a Catalunya i que aglutinen públic d'edats diferents», ha afegit Busquets.

D'altra banda, Noguera ha detallat que la implicació del consistori en el Gira Illa és «perquè dins el panorama cultural de Ciutat hi faltava una iniciativa íntegrament en català» i ha defensat la discriminació positiva de la cultura feta en la nostra llengua.

Pel que fa als representants dels grups presents a la roda de premsa, Pep Suasi ha destacat el fet que sigui «un cartell amb grups cent per cent de ca nostra», i el cantant d'Anegats, Pep Álvarez, ha confessat que la banda té moltes ganes de fer cançons en directe i també de continuar component. Tots dos han fet referència al fet de la diversitat d'estils dels grups i dels públics que mouen perquè així es poden crear sinergies i donar-se a conèixer.

Podeu veure el cartell del festival aquí.