Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

TIC Mallorca desenvolupa per als ajuntaments un mapa dels comerços i establiments oberts durant el confinament

TIC Mallorca desenvolupa per als ajuntaments un mapa dels comerços i establiments oberts durant el confinament

(15/04/2020)

El Consell continua donant ajuda tècnica als consistoris mallorquins perquè puguin oferir la millor atenció a la ciutadania durant el confinament

El Consorci TIC Mallorca ha desenvolupat un visor web perquè els ajuntaments disposin d’un mapa digital amb els establiments oberts en els seus municipis durant l’estat d’alarma. D’aquesta manera, els veïnats i les veïnades disposen d’informació actualitzada i visual dels comerços i els serveis que continuen funcionant.

Per fer-ho, TIC Mallorca utilitza les eines de cartografia de què disposa i la informació que ofereixen els mateixos consistoris, i ho plasma a la interfície de Google Maps. El pla pilot s’ha desenvolupat per a l’Ajuntament d’Alaró, i posteriorment s’hi han afegit Esporles, Marratxí, Consell i Porreres. 

Els mapes ofereixen el llistat i la ubicació de farmàcies, comerços, restaurants amb servei a domicili, benzineres, estancs, bancs, serveis sanitaris i serveis municipals que es mantenen oberts. Així mateix, la informació es complementa amb els horaris d’obertura i les modificacions que hi ha a les instal·lacions públiques degut a l’estat d’alarma.

L’entitat del Consell està en disposició de desenvolupar un visor per a la resta d’ens consorciats que ho necessitin. La rapidesa per crear aquesta aplicació en línia és fruit de l’aposta que s’ha fet des del Consorci per la unitat de cartografia. 

 

Podeu accedir als mapes des d’aquests enllaços:

Alaró:  http://www.sitmun.ticmallorca.net/covid_alaro
Consell:  http://www.sitmun.ticmallorca.net/covid_consell
Esporles: http://www.sitmun.ticmallorca.net/covid_esporles
Marratxí:  http://www.sitmun.ticmallorca.net/covid_marratxi
Porreres:  http://www.sitmun.ticmallorca.net/covid_porreres

 

Agenda web d’actes durant el confinament

Paral·lelament i com a gestor de la majoria de portals web dels ajuntaments de l’illa, TIC Mallorca també està adaptant les agendes virtuals dels consistoris. Així, Porreres, Montuïri, Santa Eugènia i Manacor ja compten amb un apartat específic a les seves pàgines web dedicat a recopil·lar tots els actes que s’ofereixen en línia durant el confinament. L’apartat rep el nom de Agenda QUEDA'T A CASA.

 

Teletreball 

TIC Mallorca també ha possibilitat que el personal de setze ajuntaments i dues mancomunitats puguin fer teletreball i accedir a les aplicacions de gestió municipal que usen en el seu dia a dia des dels domicilis. Són totes aquelles eines que els permeten gestionar la comptabilitat, el padró, expedients d'intervenció o altres àmbits, etc. En definitiva, eines per donar servei municipal a la ciutadania malgrat la situació d’estat d’alarma. 

A més de les mancomunitats del Raiguer i del Pla,  els setze ajuntaments beneficiats són Binissalem, Búger, Bunyola, Campanet, Deià, Escorca, Esporles, Lloseta, Mancor, Maria, Porreres, Sant Joan, Sa Pobla, Sencelles, Sineu i Valldemossa.